Esapekka Lapin huippuvire MM-ralliin löytyi yllättävällä tavalla

Hyundain suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi on yltynyt kovaan vireeseen rallin MM-sarjassa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pieksämäkeläisellä on vyöllään kolme perättäistä palkintosijaa, kun Lappi ylsi Kroatiassa ja Portugalissa kolmanneksi sekä viime viikonloppuna Sardiniassa toiseksi. Tuorein podium sai yllättäen kannuksensa Keski-Suomen sorateiltä, vaikka kisa ajettiinkin Välimeren saarella.

– Teimme tosi hyvää duunia kisaa edeltävällä viikolla Suomessa. Ajoin meidän alueellamme pari päivää ja meillä oli vähän uutta osaa, jotka tuntuivat paremmalta. Teimme tähän kisaan myös uudet iskunvaimentimet, jotka saatiin heti tänne Sardiniaan, Lappi kertoi.

– Suomestakin pystyy ponnistamaan Sardinian ralliin. Joskus olen itse asiassa tehnyt saman aiemminkin. Olisiko ollut viitisen vuotta sitten. Onnistuu se auton rakentaminen Suomessakin, kun vaan muistaa tietyt lainalaisuudet, sillä ihan samanlaisista ralleista ei kuitenkaan ole kyse.

Soralla Lapin vauhti on ollut erinomaista, sillä mies oli lähellä palkintosijaa jo Meksikossa maaliskuussa, mutta tuolloin Lappi lipsautti ulos tieltä voittotaistelussa Toyotan Sebastien Ogieria vastaan. Tällä kertaa Ogier oli se, joka lipsautti ulos.

Ogierin keskeytyksen jälkeen Lappi päästi suosiolla Hyundain ykköskuskin Thierry Neuvillen ohitseen ja voittoon.

– Meksikossa pystyimme yhden päivän antamaan painetta Ogierille. Nyt pystyimme tekemään sitä kaksi päivää. Sittenhän meillä kisa lässähti ja pystyin hidastamaan. Olisi kyllä ollut eväitä ajaa kilpaa vielä kolmaskin päivä, Lappi sanoi.

– Toinen sijakin on kuitenkin hyvä tulos. Nautiskellaan nyt hetki tästä. Sitten lyödään taas jalat maahan ja aloitetaan keskittyminen Keniaan. Se on taas ihan uusi seikkailu.

Kenian MM-ralli ajetaan juhannusviikolla Naivashan kaupungin ympäristössä.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa tapahtui.

Lue myös nämä

  • Uusimmat