Sebastien Ogier lähestyy Latvalan ennätystä – ”Yritän pysyä takanasi, Jari-Matti”

Sebastien Ogier pitää Sardinian MM-rallin kärkipaikkaa hallussaan ensimmäisen ajopäivän jälkeen.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian soraralli käynnistyi perjantaina neljällä erikoiskokeella, joilla Toyota-kuljettaja Ogier ajoi kaksi pohja-aikaa. Ranskalaistähdellä on kilpailussa 4,5 sekunnin etumatka Hyundain Ott Tänakiin.

Ogier oli nopein Osilu-Tergun erikoiskokeen molemmilla ajokerroilla, vaikka multimestarin mukaan hän ei voinut aivan täysillä päästellä kilpailun pisimmällä pätkällä.

– Ajoin sen ensimmäistä kertaa tähän suuntaan. Mutta muistan aiemmilta vuosilta, että siellä on aina ollut haastavaa säästää renkaita. Meillä oli hieman aggressiivinen taktiikka, sillä meillä oli viisi rengasta iltapäivällä. Renkaiden säästäminen on mielestäni yksi vahvuuksistani ja nyt minun täytyi pitää niistä huolta tietyillä osuuksilla, että minulla on edes vähän kumia jäljellä lenkin päätteeksi, Ogier sanoi.

Ogierin päivään mahtui myös säikäyttävä tilanne.

– On hienoa olla johdossa, mutta meille tuli yksi hälytys iltapäivällä. Ensimmäisen pätkän jälkeen sensorissa oli jotain vikaan, minkä vuoksi emme meinanneet saada autoa käyntiin. Se hieman säikäytti, mutta sen jälkeen kaikki meni kuitenkin hyvin, Ogier huokaisi.

Lauantaina kuljettajilla on edessään kova haaste. Erikoiskoekilometrejä kertyy lähes 150 eli päivän aikana ajetaan yli puolet koko kisan pituudesta. Kaikki kahdeksan erikoiskoetta täytyy selvittää ilman kunnon huoltotaukoa.

Ogier ja Tänak ovat sen verran lähellä toisiaan, että parivaljakko käy varmasti tiukkaa vääntöä sekunneista toisena ajopäivänä. Lauantai-iltana on nimittäin jaossa viikonlopun ensimmäiset ehdolliset pisteen yleiskilpailun tilanteen perusteella.

– Se ei ole koskaan helppoa meille, kun ei ole huoltoa. Tänään otimme kuitenkin positiivisen askeleen ja nyt meillä on ihanteellinen lähtöpaikka huomiselle. Ott pääsi lähelle, mutta muihin on vähän isompi rako. Voittokamppailu on edelleen todella tiukka, Ogier alleviivasi.

Toyotan nykyisellä tallipäälliköllä Jari-Matti Latvalalla on eniten erikoiskoevoittoja Sardinian MM-rallista, mutta Ogierilla on mahdollisuus kiilata pomonsa edelle tänä viikonloppuna. Ogier on vain kolmen erikoiskoevoiton päässä suomalaisesta.

– Tällä hetkellä en tietenkään keskity siihen. Yritän pysyä takanasi, Jari-Matti, jos se saa sinut tyytyväiseksi. Mutta taidat tulla onnelliseksi myös siitä, jos voitan rallin, Ogier viestitti Latvalalle.

Lue myös nämä