Jari-Matti Latvala harmitteli tähtikuskinsa tilannetta ja antoi rehdin tunnustuksen Thierry Neuvillelle

Toyotalla oli perjantaina hieman kaksijakoinen päivä Sardinian MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Konkarikuljettaja Sebastien Ogier onnistui jälleen mainiosti ja johtaa rallia ensimmäisen ajopäivän jälkeen 4,5 sekunnin erolla Hyundain Ott Tänakiin nähden.

Takamoto Katsuta ajoi myös hyvän päivän ja on mukana taistelussa kolmannesta tilasta, mutta Elfyn Evansin päivä meni penkin alle. Walesilainen kärsi heti rallin alussa hitaan rengasrikon ja menetti siinä kosolti aikaa. Evansilla oli matkassaan vain yksi vararengas, joten hän joutui ajamaan päivän loput pätkät hyvin varovasti.

– Elfynin juttu oli tietysti vähän harmillinen. Heti alussa tuli rengasrikko ja hän ei sen jälkeen pystynyt enää vauhtiaan nostamaan. Varmaan hän oli vähän varovainen, ettei riko enää lisää renkaita. Ei ollut kuin yksi vararengas matkassa ja se oli nyt menetetty. Aikaeroa tuli kyllä harmillisen paljon, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi.

Evans ajautui ongelmiin myös Portugalissa, joten walesilaisen MM-taisto uhkaa muuttua vaikeammaksi, kun lähestytään kauden puoliväliä.

Thierry (Neuville) on aika hyvässä vauhdissa ja hän alkaa karata sarjassa. Piste-ero ei ole vielä paha, mutta jos se kasvaa koko ajan, niin tilanne vaikeutuu ja sitä myöten paine myös kasvaa siitä menestymisestä ja tuloksen tekemisestä, Latvala myönsi.

Evansin ja Neuvillen välinen piste-ero oli ennen Sardiniaa 24 pistettä ja nyt se uhkaa entisestään taas kasvaa.

– Sanotaan näin, että jos ero kasvaa yli 40 pisteen, niin sitä on enää sitten todella vaikea ajaa kiinni. Se vaatisi sitten jo kaksi epäonnistumista putkeen ja harvoin nykysarjassa tulee kahta epäonnistumista putkeen. Yksi epäonnistuminen voi vielä tulla, mutta harvoin tulee kahta, Latvala mietti.

Toyotan onneksi 40-vuotias konkari Sebastien Ogier on ollut taas huippuvauhdissa. Osa-aikakuski on tehnyt tällä kaudella tulosta tehtaan takuulla ja sama meno näyttää vain jatkuvan myös Sardiniassa.

– Kova on hänellä vauhti, ei voi muuta sanoa. Vaikka ikää jo on, niin vauhti ei silti hyydy niin sanotusti, Latvala kehui ja jatkoi:

– Kokonaisuutena tämä oli minun mielestäni hyvä päivä. Takamoto Katsuta ajoi hyvin. Hänellä oli vähän varovainen alku, mutta sitten hän pystyi nostamaan vauhtiaan ja pysytteli mukana kisassa kolmannesta tilasta.

Haastattelun jälkeen Latvala antoi viereen tulleelle Hyundain Thierry Neuvillelle rehdin tunnustuksen. Belgialainen joutui auraamaan tietä ensimmäisenä autona, mutta suoriutui tehtävästään erinomaisesti. Neuville on ensimmäisen päivän jälkeen rallissa viidentenä ja eroa kärkeen on kertynyt 36,6 sekuntia.

– Täytyy kyllä sanoa, että todella hyvin tulit tänään ensimmäisenä autona, Latvala huikkasi belgialaisen suuntaan.

Lue myös nämä