Ott Tänak ennusti vaikeuksia – ”Äärimmäisen vaativia”

Hyundain Ott Tänak ajoi kelvollisen perjantaipäivän Sardinian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen rallissa toisena. Hän on jäänyt rallia johtavasta Toyotan Sebastien Ogierista 4,5 sekuntia.

– Voimme mielestäni olla tyytyväisiä. Meillä on nyt huomiselle hyvä lähtöpaikka. Olisi tietysti ollut vielä mukavampaa olla yhden sijan verran korkeammalla, mutta silti voimme mielestäni olla tähänkin tyytyväisiä, Tänak sanoi.

Tänakilla oli heti kisan alussa ongelmia, kun hybriyksikkö ei toiminut rallin toisella erikoiskokeella, mutta virolaisen onneksi hän ei menettänyt siinä liikaa aikaa.

– Hybridin menettäminen ei ollut niin iso juttu, kun tiellä oli paljon irtosoraa, eikä pitoa ollut juurikaan. Toisella lenkillä oli sitten taas jo paljon enemmän pitoa, joten se auttoi paljon. Auton vahva moottori auttoi, emmekä onneksi menettäneet niin paljon aikaa, Tänak kertasi.

Lauantaina Sardiniassa ajetaan pitkä päivä. Kahdeksan erikoiskoetta sisältävä päivä vaatii sekä kuljettajilta että autoilta todella paljon. Illalla Välimeren rannalla menevät jakoon myös ensimmäiset ehdolliset MM-pisteet.

– Sanoisin, että huomisen neljä ensimmäistä pätkää ovat äärimmäisen vaativia. Ne ovat hyvin hitaita ja kapeita ”kinttupolkuja”. Siellä ei ole juurikaan suoria, missä voisi ajaa täysillä, joten tulee olemaan hyvin haastavaa selvitä niistä läpi, Tänak ennakoi.

Renkaat ovat Sardiniassa kovilla ja jo perjantaina nähtiin rengasrikkoja. Tänak tuli kovaa koko perjantain, mutta onnistui hyvin säästelemään renkaitaan.

– Yritimme tulla puhtaasti pitkillä vedoilla, ettemme rasita renkaita. Se auttoi ja viimeisellä pätkällä meidän ei enää tarvinnut murehtia renkaista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat