Sebastien Ogier: Kamppailu käy entistä kovemmilla kierroksilla

Sebastien Ogier ja Thierry Neuville
Sebastien Ogier ja Thierry Neuville. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taistelu rallin maailmanmestaruudesta jatkuu ensi viikonloppuna, kun kauden viimeistä edellinen MM-osakilpailu ajetaan Kataloniassa.

Tilanne pistetaulukon kärjessä on äärimmäisen tasainen: Hyundain Thierry Neuville pitää hallussaan kärkipaikkaa, mutta Ford-kuljettaja Sebastien Ogier kyttää belgialaista vain seitsemän pisteen päässä. Toyotan Ott Tänak on 21 pistettä jäljessä Neuvillea.

Viisi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Ogier nousi Neuvillen tuntumaan ajettuaan ykköseksi edellisessä osakilpailussa.

– Menemme Espanjaan mieli korkealla otettuamme voiton Walesissa ja supistettuamme eroa kärkeen. Mestaruuskamppailu käy entistä kovemmilla kierroksilla, sillä vain kaksi kisaa on jäljellä. Meidän pitää saada jälleen hyvä tulos, jos haluamme puolustaa kruunuamme, Ogier kertoo M-Sportin tiedotteessa.

Katalonian MM-ralli on erikoislaatuinen, sillä siellä ajetaan yksi päivä soralla ja kaksi viimeistä päivää asvalttibaanoilla.

– Se on uniikki kilpailu kalenterissa ja siellä pitää sopeutua nopeasti tienpinnan vaihteluihin, Ogier painottaa.

M-Sport Fordin tallipäälliköllä Malcolm Wilsonilla on täysi luotto Ogieriin, joka on voittanut kolmesti aiemmin Kataloniassa.

– Sebastien ja Julien Ingrassia tietävät varmasti, miten sora- ja asvalttitiet pystyy hallitsemaan. Olen varma, että meillä on vahva paketti molemmille alustoille, Wilson sanoo.

Wilson korostaa tiimityöskentelyn tärkeyttä, kun panoksena on maailmanmestaruus.

– Tiedän, että koko talli paiskii töitä niin kovasti kuin pystyy, jotta Sebastien ja Julien saavat kaiken tarvittavan hyökätessään kohti kuudetta maailmanmestaruuttaan.

Lue myös nämä