Teemu Suninen hyökkää kohti positiivista tulosta – ”Tämä ralli vaatii sitoutumista”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen yrittää haastaa rallin MM-sarjan kärkinimet tulevana viikonloppuna, kun kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan Kataloniassa.

Espanjan osakilpailussa ajetaan perjantaina soraerikoiskokeilla, mutta lauantaina ja sunnuntaina sekunnin kymmenyksistä kamppaillaan katalonialaisilla asvalttiteillä. Suniselle ralli on entuudestaan tuttu.

– Olen kilpaillut Espanjan rallissa joka vuosi debyyttikaudestani 2015 lähtien. Pidän rallista todella paljon. Odotan innolla sitä, että pääsen hyökkäämään ensimmäistä kertaa WRC-autolla erikoiskokeille, M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä kilpaileva Suninen sanoo.

MM-sarjan pisteissä kymmenentenä oleva Suninen pääsi testaamaan Fiestaa Espanjassa vajaat kaksi viikkoa sitten.

– Auto tuntui heti hyvältä. Tällaiselle asvaltille pitää tehdä erityiset säädöt, sillä pätkillä pystyy hyökkäämään melkein samalla tavalla kuin radalla. Sorapätkät ovat melko kapeita ja samankaltaisia kuin Portugalissa, Suninen tietää.

Suninen hyötynee rallin avauspäivänä siitä, että hän starttaa vasta MM-sarjan kärkikuljettajien takaa soraerikoiskokeille. Jokelalaisen tavoitteena on ottaa hyvät pisteet Espanjasta.

– Tämä ralli vaatii sitoutumista, jos haluaa ajaa hyvästä tuloksesta. Me aiomme tehdä niin ja tähdätä positiiviseen tulokseen, Suninen suunnittelee.

Lue myös nämä