Ott Tänak täysin yössä MM-rallissa – ”Vaikea sanoa, mistä se johtuu”

Hyundain Ott Tänak oli hukassa Kroatian MM-rallin perjantaiaamun erikoiskokeilla.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski on kisassa neljäntenä, mutta eroa kärkeen ja tallikaveri Thierry Neuvilleen kertyi lähes 40 sekuntia. Tänak valitteli etähuollossa Rijekan kaupungissa, etteivät auton säädöt osuneet kohdilleen.

– On vaikea sanoa äkkiseltään, mistä se johtuu. Katsotaan, jos keksimme jotain, että saamme autoa paremmaksi. Aamu oli kuitenkin muuten puhdasta tekemistä, eikä mitään draamaa ollut, Tänak sanoi Rallit.fille.

– Olihan se vähän kamppailua, mutta muuten ajaminen sujui hyvin.

Tänak kamppailee neljännestä tilasta alkukauden yllättäjää, M-Sport Fordin Adrien Fourmaux’ta vastaan. Neljän erikoiskokeen jälkeen virolainen on 4,3 sekuntia Fourmaux’ta edellä.

– Olemme yhä Ottin takana, mutta meillä on ollut hyvää taistelua. On positiivista, että pystymme taistelemaan häntä vastaan. Toki edelleen on todella pitkä kisa jäljellä, Fourmaux summasi.

– Iltapäivästä tulee erilainen. Katsotaan, mitä renkaita muut ottavat ja mihin valintaan me päädymme.

Kroatian MM-ralli ei koskaan päästä helpolla, eikä myöskään tänä vuonna. Olosuhteet olivat osin rajut, vaikka keli pysyikin kuivana.

– Kuten autosta näkee, on likaa todella paljon tiellä. Tiet ovat aika kuivia, mutta leikkaukset ovat tosi likaisia ja täynnä mutaa. Jokainen auto lisää mutaa tielle. On ihan hullua, että vaikka olin kolmantena autona tiellä, niin tiet olivat jo tosi likaisia, Fourmaux mietiskeli.

Kroatian MM-rallissa ajetaan perjantaina iltapäivällä neljä erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä