Sebastien Ogier ei halua ykköskuskin viittaa – Esapekka Lapilla toinen näkemys – ”On aika selvää, kuka on ykköskuski”

Walesin MM-rallissa lokakuussa 2018 Ogier juhli Fordin haalareissa ja Lappi katseli juhlia kolmostilalta. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallissa nähdään tulevalla kaudella iso muutos, kun tallin maineen palauttajiksi on palkattu sekä kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier että Suomen nouseva tähti Esapekka Lappi.

Ogierin on povattu olevan sementöity ykköskuski, mutta ranskalainen toppuuttelee huhuja Autosportin verkkosivuilla.

– Yksi asia on varma. Minä en halua ykköskuskin statusta tiimissä. Minusta meillä pitää olla tasaväkiset mahdollisuudet niin kauan, kun molemmat taistelevat mestaruudesta, Ogier sanoo.

– Jos toisella kuskilla on mahdollisuudet mestaruuteen ja toisella ei, niin sitten on vain loogista antaa tukea. Me kuitenkin aloitamme samalta viivalta, mestari jatkaa.

Lappi tallikaverina on ylipäätään Ogierin mieleen.

– Olen onnellinen, että Esapekka on tiimissä. Hän on mukava kaveri ja hänellä on lahjakkuutta. Hän voi myös tuoda mielenkiintoisia yksityiskohtia mukanaan edellisestä tallistaan.

Ogieria taitaa lämmittää erityisesti se, että Lappi tuo mukanaan tietotaitoa Toyotalta, joka dominoi rallin MM-sarjaa kauden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla.

Pieksämäkeläinen ei itse ole aivan Ogierin puheiden takana ykkös- ja kakkoskuskin asemasta.

– On aika selvää, kuka on ykköskuski ja kuka kakkonen. En ainakaan ole kolmoskuski ja se on jo parempi juttu, Lappi toteaa viitaten todennäköisesti asemaansa Toyotalla, jossa nokkimisjärjestyksessä edellä olivat sekä maanmies Jari-Matti Latvala että virolainen Ott Tänak.

– En vielä tiedä, miten Seb työskentelee. Mitä olen jutellut hänen kanssaan, niin hän vaikuttaa hyvältä tyypiltä. Ehkä hän on kuitenkin eri tyyppi, kun hän on kisamoodissa.

Lappi on valmis antamaan panoksensa Ogierin puolesta, jos tilanne sen vaatii.

– Jos olemme kauden edetessä siinä vaiheessa, että en enää taistele mestaruudesta, niin on selvää, että annan tilaa hänelle kuten M-Sportilla tehtiin. Se on osa peliä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat