Kristian Sohlbergin valmennettava pääsee kisaamaan WRC:llä – ”Iso vuosi minulle”

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuljettaja Gus Greensmith ajaa ainakin yhden MM-rallin WRC-kalustolla kaudella 2019, uutisoi Autosport nettisivuillaan.

Greensmith, 22, on ollut vuodesta 2016 suomalaisen Kristian Sohlbergin valmennuksessa. Reilun kahden vuoden aikana Greensmith on ottanut harppauksia urallaan ja viime kaudella hän sijoittui MM-sarjan WRC2-luokassa neljänneksi.

Greensmith ajaa tänä vuonna M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla kymmenen MM-rallia WRC2 Pro -luokassa. Lisäksi hän pääsee testaamaan vauhtiaan maailman huippuja vastaan Portugalin MM-osakilpailussa, johon hän starttaa Ford Fiesta WRC -autolla.

Greensmith ei ole koskaan aiemmin kilpaillut täysiverisellä WRC-kalustolla. Brittilupaus sai maistiaisen Fiesta WRC:stä marraskuussa kotimaassaan.

– En ollut koskaan aiemmin testannut WRC-autoa. Se oli melkoinen herätys, kun pääsi ensimmäistä kertaa siihen autoon, Greensmith kertoi Autosportille.

Greensmithille saattaa olla luvassa enemmänkin kisoja WRC:llä kaudella 2019.

– On mahdollista, että ajan yhden tai kaksi muuta rallia WRC-autolla, jos kaikki menee hyvin, Greensmith sanoi.

Greensmith painotti, että hänen ohjelmansa pääpaino on WRC2 Pro -luokassa, jossa hän tavoittelee huippusijoja.

– Haluan taistella mestaruudesta. Tämä on iso vuosi minulle, mutta tämän eteen olen tehnyt töitä. Vuoden 2017 alussa sanoin, että haluan päästä tehdaskuskiksi kahdessa tai kolmessa vuodessa, ja nyt olen saavuttanut tavoitteen.

Teemu Suninen ja Elfyn Evans ajavat täyden kauden M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä. Ruotsalaiskuljettaja Pontus Tidemand on puolestaan kolmannen Fiesta WRC:n ohjaamossa Monte Carlon ja Ruotsin ralleissa.

Lue myös nämä