Sebastien Ogier antoi palaa ja oikein kunnolla: ”70 ihmistä istuu täällä ja ei tee yhtään mitään”

Toyotan Sebastien Ogier johtaa Sardinian MM-rallia lauantain jälkeen.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier teki taas tehtaan takuulla töitä rallin pisimpänä päivänä ja johtaa rallia 17,1 sekunnin erolla Hyundain Ott Tänakiin nähden.

Ogier kasvatti samalla myös Toyotan pistepussia mukavasti, sillä mukaan tarttui 18 ehdollista MM-pistettä.

– Tässä vaiheessa ei voi oikein mitään sanoa, sillä tilanne voi vielä muuttua ja olisi tyhmää sanoa mitään lauantai-iltana, mutta sen nyt varmaan jo kaikki tietävät tässä vaiheessa, Ogier aloitti viitaten tämän kauden pisteenlaskusysteemiin.

– Tämä päivä oli todella pitkä, mutta samaan aikaan aika hyvä meille. Meidän täytyy olla tyytyväisiä siihen, missä olemme nyt, Ogier sanoi.

Sardinian MM-rallin konsepti harmitti kuitenkin ranskalaista. Lievästi sanottuna.

– On todella sääli, ettei päivällä ollut huoltoa. Se maksoi aika monelle autolle. Täällä huoltoparkissa istui 70 ihmistä, jotka eivät tehneet yhtään mitään. Tässä lajissa on edelleen paljon ongelmia, Ogier latasi.

Ogier ei onnekseen ollut yksi niistä autoista. Hän selvisi päivän läpi ilman suurempia ongelmia, vaikka kärsikin aamulla rengasrikon.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsin tänne asti. Tykkään tällaisesta taistelusta, mutta valitettavasti kärsimme aamulla rengasrikosta. Vararengasta ei ollut, joten minun piti olla varovainen, enkä pystynyt puskemaan koko aikaa, Ogier kertoi.

Sunnuntaina Sardinian MM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Ogierin suunnitelma on selvä.

– Paljon on pisteitä jaossa vielä huomenna. En voi tietenkään ottaa liikaa riskejä, sillä minun pitää varmistaa voitto, Ogier suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat