Jari-Matti Latvala paljastaa: Toyota kävi painavan keskustelun Sebastien Ogierin kanssa

Toyotan WRC-talli on tutun tilanteen edessä ennen Sardinian MM-rallin päätöspäivää.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisessä osakilpailussa Portugalissa Sebastien Ogier oli johdossa ennen viimeistä kilpailupäivää. Sunnuntaina Ogier tyytyi varmistelemaan ykköstilaansa, mutta samalla Toyota menetti tärkeitä pisteitä valmistajien mestaruuskamppailussa. Hyundai korjasi kisasta isoimmat pisteet ja siirtyi valmistajien MM-sarjan kärkeen.

Nykyisen pistejärjestelmän perusteella lauantai-iltana jaetaan ehdolliset ”isot” pisteet yleiskilpailun tilanteen perusteella. Sunnuntaina puolestaan ajetaan erillisistä päiväkohtaisista pisteistä sekä Power Stage -erikoiskokeen lisäpisteistä.

Nyt Ogier on jälleen kilpailussa ykkösenä Sardiniassa lauantain päätteeksi. Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan Toyotan ”osa-aikaiskuljettajan” Ogierin kanssa on käyty painava palaveri pisteisiin liittyen.

– Olemme käyneet tätä asiaa hänen kanssaan läpi. Hän tietää sen. Jos katsotaan aiempia vuosia, hän pystyy myös sunnuntaisin ajamaan kaasu pohjassa.

– Pitää muistaa, että Ogier on tosi fiksu. Hän ei aja täysillä, jos ei ole pakko. Mutta hän ymmärtää myös sen tilanteen, milloin pisteitä tarvitaan. Nyt tiimi tarvitsee pisteitä, Latvala painotti Rallit.fille.

Lauantain tulosten perusteella Toyota on saamassa 28 pistettä ja Hyundai yhtä monta. Sunnuntain tulokset ratkaisevat sen, kumpi tiimeistä korjaa isoimman pistepotin Välimeren saarelta.

Latvala toivoo, että myös MM-sarjassa toisena oleva Toyota-kuljettaja Elfyn Evans löytää kunnon hyökkäysvaihteen päälle. Neljäntenä kilpailussa olevalla Evansilla on nyt oiva mahdollisuus saavuttaa mestaruustaistossa Hyundain Thierry Neuvillea, joka ajoi ulos lauantaina.

– Tämä tilanne avaa mahdollisuuksia Elfynille kuljettajien sarjassa. Jos sunnuntaina kaikki menee hyvin, niin kokonaisuutena tässä on mahdollisuus saada hyvä viikonloppu aikaiseksi, Latvala sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat