Ott Tänak rehellisenä: ”Kun itseluottamusta ei ole”

Hyundain Ott Tänak nappasi lauantaina Sardinian MM-rallista toiseksi suurimman pistepotin.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain virolaiskuljettaja nappasi mukaansa 15 ehdollista MM-pistettä sijoittumalla toiseksi lauantaina yleiskilpailun tuloksissa. Toyotan Sebastien Ogier katosi päivän aikana kuitenkin maisemaan.

Ogier oli lauantai-illan päätteeksi ykkösenä 17,1 sekunnin erolla Tänakiin.

– Ei voi tietysti ihan liian tyytyväinen olla, Tänak summasi päivänsä.

– Odotin, että päivän ensimmäisestä puolikkaasta tulee todella haastava ja niin siitä sitten tulikin. Hommaa riitti ja jouduin käyttämään paljon energiaa pitääkseni vauhdin yllä, Tänak jatkoi.

Iltapäivän lenkistä Tänak odotti helpompaa, mutta lopulta siitä ei sellaista tullut.

– Pidin todella iltapäivän pätkistä ja nautin niistä, mutta en saanut vain hommaa toimimaan, enkä löytänyt niin hyvää rytmiä, Tänak kertasi.

Tänak ei ottanut lauantaina turhia riskejä.

– Silloin kun sinulla ei itseluottamusta, niin silloin on aika vaikea lähteä puskemaan. Piti ottaa vain rauhallisesti, eikä ottaa mitään turhia riskejä.

Tänakin iltapäivän taktiikkaan vaikutti myös se, että hänen MM-sarjaa johtava tallikaverinsa Thierry Neuville lipsautti ulos kahdeksannella erikoiskokeella.

– Itseluottamusta ei ensinnäkään ollut ja toisekseen sen jälkeen, kun Thierry ajoi ulos, niin piti tuoda vain auto maaliin, enkä voinut ottaa mitään riskejä.

Sunnuntaista tulee taas täysin erilainen päivä.

– Huomenna meillä on kaksi täysin erilaista pätkää. Toinen ajetaan rannalla, eikä sitä voi verrata mihinkään aiempaan. Toinen pätkä on taas todella kapea ja itse asiassa aika nopea. Power Stage on hyvä siinä vaiheessa, kun sinulla ei ole mitään menetettävää, Tänak ennakoi.

Tänakilla sen sijaan on menetettävää. Virolainen nappasi lauantailta ehdolliset 15 MM-pistettä.

– Yritämme tietysti maksimoida vauhtimme, mutta samaan aikaan emme voi menettää enää sitä, mitä olemme jo saavuttaneet.

Lue myös nämä