Sebastien Loebin ensitestit Hyundailla jäävät viime tippaan – ”Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin kanssa sopimuksen tehneellä Sebastien Loebilla pitää kiirettä tammikuussa. Dakar-ralliin jälleen osallistuva yhdeksänkertainen rallimestari ehtii testaamaan i20 Coupe WRC:tä vasta edellisenä viikonloppuna ennen Monte Carlon MM-rallia. 

Dakar-ralli kaasutellaan 6. – 17. tammikuuta, jonka jälkeen ranskalaiskonkari suuntaa kiireen vilkkaa jälleen Eurooppaan. Kauden 2019 ensimmäinen MM-ralli ajetaan 24.-27. tammikuuta. Loebin on määrä testata Hyundaita ensi kerran vasta edellisenä viikonloppuna eli 19.-20. päivä. Monten nuotitus starttaa kaksi päivää myöhemmin tiistaina 22. tammikuuta.

– Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Hänen on testattava edellisenä viikonloppuna. Se tekee hommasta melko mielenkiintoisen. Hyundai-pomo Alain Penasse toteaa Autosportin verkkosivuilla.

– Hän ei ole vielä ajanut autoa, mutta Loeb tietää, mistä hommassa on kyse. Hänellä on niin paljon kokemusta Montesta ja hän on voittanut kisan lukuisia kertoja. En usko, että se on ongelma, vaikkei hän ehdikään ajaa kovin paljoa ennen kilpailua, Penasse jatkaa.

Loeb ajoi viime kaudella kolme osakilpailua Citroenilla. Heti maaliskuussa Meksikossa ranskalaistähti oli huippuvauhdissa monen vuoden ”ajotauosta” huolimatta.

– Monte on muutenkin erityinen ralli, eikä sitä varten ole hirveästi testiä tarjolla. Me näimme tänä vuonna Meksikossa, että vaikka Loeb oli ollut poissa kisoista jonkin aikaa, hän oli heti vauhdissa, Penasse muistuttaa.

– Toki hän antaa vähän tasoitusta niille kuskeille, jotka ovat omilla autoillaan enemmän ajaneet.

Hyundai on sijoittunut valmistajien MM-sarjassa kolme kertaa peräkkäin toiseksi. Loebin avulla korealaisvalmistaja haluaa valloittaa vihdoin himoitun kärkisijan.

– Sebastienin kokemus, itseluottamus ja kilpailukyky auttavat jokaista tiimin jäsenstä. Hän tuo ison lisäarvon talliimme. Sebillä on erityinen aura ympärillään ja se auttaa meitä kaikkia ensi kaudella, Penasse povaa.

Lue myös nämä