Ruotsin MM-rallista jätetty ehdotus – mutta joudutaanko sitä vielä muuttamaan?

Ruotsin MM-rallin järjestäjät ovat tehneet ehdotuksensa ensi helmikuussa ajettavan kilpailun reitistä.
Ott Tänak
Ott Tänak voitti Ruotsin MM-rallin helmikuussa 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralliorganisaatio on jättänyt reittiehdotelmansa maakunnan hallintoon. Reittiin on pyritty löytämään sopiva sekoitus nopeita ja teknisiä erikoiskokeita.

Reittiä suunniteltaessa kisajärjestäjät ovat olleet tiiviisti yhteydessä paikallisiin maanomistajiin, poronhoitajiin ja muihin sidosryhmiin.

– Ongelmana ei ole ollut löytää erikoiskokeita. Olemme enemmänkin työstäneet hyviä ehdotuksia, joita olemme saaneet maanomistajilta, yhdistyksiltä, rallifaneilta ja muilta henkilöiltä. Se on hienoa, että Ruotsin MM-rallista halutaan aidosti tehdä entistä parempi, Ruotsin MM-rallin lupa-asioita hoitava Rickard Johansson kertoo.

Ruotsin MM-ralli järjestetään nyt kolmatta kertaa Uumajan kaupungin ympäristössä. Kilpailu ajetaan kauden 2024 toisena osakilpailuna 15.-18. helmikuuta.

Suunnitelmissa on, että erikoiskoekilometrejä on taitettavana hieman päälle 300.

– Mukana on muutama uusi erikoiskoe, ja muutama pätkä on poistettu reitiltä. Joillekin erikoiskokeille tehdään muutoksia, koska MM-sarjan promoottori vaatii meitä muokkaamaan osan kisasta vuosittain.

– Osittain syynä ovat myös keskustellut maanomistajien, poronhoitajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Ei pidä unohtaa sitä, että olemme vieraita muiden omistamilla mailla, Johansson sanoo.

Uumajan keskustan kupeessa sijaitsevalla Red Barn Arenalla on jälleen tarkoitus ajaa yleisöerikoiskokeita kuten myös kisan päättävä Power Stage -pätkä.

Nähtäväksi jää, tuleeko MM-sarjan promootioyhtiöltä vielä lisää muokkausehdotuksia talviralliin. Promoottori on nimittäin väläytellyt mahdollisuutta, että ensi vuonna osa MM-ralleista voitaisiin ajaa lyhyempänä versiona.

– Jos kautta ajatellaan kirjana, jokaisen 14 luvun pitäisi olla erilainen, jotta voimme kertoa tarinamme. Voimme luoda jotain todella erityistä. Esimerkiksi Ruotsista saamme uskomatonta kuvaa, kun autot ajavat lumella ja jäällä. Mutta vaikuttaako kilpailun pituus tarinan juoneen? Mielestäni ei, promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoi syyskuussa.

Lue lisää: Näin rallin MM-sarja on muuttumassa – Suomen lainsäädäntökin vaikuttaa ratkaisuihin

Kansainvälisen autoliiton FIA:n odotetaan kertovan vielä tämän viikon aikana, millaisia muutoksia MM-ralleissa nähdään kaudella 2024.

Lue myös nämä

  • Uusimmat