Sebastien Loeb antoi tuomionsa Citroenin WRC-autosta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb sai ensimmäisen maistiaisen uuden sukupolven WRC-autosta, kun hän testasi Citroenin C3 WRC -ajokkia Ranskassa tiistaina.

– Tuntuma oli todella hyvä. Se oli vaikuttavaa, kuinka nopea auto on mutkissa verrattuna vanhaan WRC-autoon, Loeb kuvaili wrc.comille.

Loeb sai yksipäiväiseen testiin rinnalleen vakiokartturinsa Daniel Elenan. Aamupäivällä parivaljakko testasi Citroenin menopeliä kovassa sateessa, mutta iltapäivällä olosuhteet parantuivat, ja Loeb pääsi ottamaan tuntumaa autoon myös kuivalla asvaltilla.

– Oli vaikeaa löytää kunnon ajotuntumaa märissä olosuhteissa aamulla. Renkaat olivat todella kovat sadeolosuhteisiin. Auto on hermostuneempi verrattuna vanhaan WRC-autoon, mikä vaikeutti asioita, mutta päivän lopussa tuntuma oli erittäin hyvä, Loeb kuvaili kokemustaan.

Ranskalaiskonkari antoi rutkasti palautetta C3 WRC:stä tallipäällikkö Yves Mattonille sekä insinööreille. Citroenin vauhti on ollut hukassa tämän kauden aikana, mutta talli sai Loebiltä arvokasta tietoa auton käyttäytymisestä.

– Ensimmäinen tuntuma oli, että se tuntui rata-autolta rallierikoiskokeella. Kuivalla tiellä auto on nopea ja suorituskykyinen, mutta vaikeissa olosuhteissa ajettavuutta voisi hieman parantaa ja autosta voisi tehdä helpommin ajettavan, Loeb sanoi.

Citroen tiedotti Loebin testistä ennen Suomen MM-rallia, ja siitä lähtien on spekuloitu, onko mestaripilotti tekemässä paluun rallin MM-sarjaan. Loeb kiisti ainakin tässä vaiheessa, että hänen paluunsa olisi alkanut tiistain testistä.

– Tämä oli minulle hyvä tilaisuus tutustua uusiin WRC-autoihin, ja Citroen sai puolestaan mahdollisuuden kuulla kommenttini autosta. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään suunnitelmia tulevaisuudesta, Loeb totesi.

Loeb kilpailee nykyään rallicrosin MM-sarjassa sekä erämaaralleissa.

Katso jutun yläpuolelta video Loebin testistä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat