Sardinian MM-rallille löytymässä uusi paikka MM-kalenterista

Dani Sordo
Hyundain Dani Sordo voitti Sardinian MM-rallin vuonna 2019. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli jäi ajamatta kesäkuussa koronaviruksen vuoksi, mutta kisa saatetaan ajaa syksyllä.

Sardinian MM-ralli oli alkuperäisessä ohjelmassa kesäkuun alussa, mutta koronavirus siirsi kilpailua myöhemmäksi. Tuoreimpien tietojen mukaan kilpailu on saamassa uuden paikan lokakuulta.

Paikallismedian mukaan asian vahvistivat Italian autoliiton Sassarin osaston puheenjohtaja Giulio Pes di San Vittorio ja Algheron pormestari Mario Conoci.

Sardinian saaren luoteisrannikolla sijaitseva Alghero on isännöinyt Italian MM-osakilpailua viime vuosina. Tänä vuonna kilpailun on tarkoitus vierailla myös Olbian kaupungissa saaren koillisrannikolla.

Kalle Rovanperä testasi maanantaina Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta kooste Rovanperän testipäivästä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Sardinian rallin kohtalo varmistunee myöhemmin tällä viikolla. Kansainvälisen autoliiton FIA:n on määrä päättää perjantaina, mitä kisoja ajetaan vielä loppukaudella.

Rallin MM-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin maaliskuussa Meksikossa. FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoi maanantaina, että suunnitelmissa on jatkaa rallikautta syyskuussa.

Alkukaudella ehdittiin ajaa vain kolme rallia ennen koronataukoa. Sen jälkeen viisi rallia on peruttu ja kahta osakilpailua on siirretty.

Alkuperäisen kalenterin kisoista enää kolme on alkuperäisillä paikoillaan loppukaudella: Turkki syyskuussa, Saksa lokakuussa ja Japani marraskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat