Sami Pajari työsti uutta Toyotaa – vielä jäi keksittävää

Sami Pajari sai kunnian korkata Toyotan uuden Rally2-auton Monte Carlon MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajarin lisäksi kisaan starttasi kolme muuta kuljettajaa Toyota GR Yaris Rally2 -autoilla: kokeneet ranskalaiset Bryan Bouffier ja Stephane Lefebvre sekä espanjalainen Jan Solans. Pajari oli tämän nelikon nopein viikonlopun päätteeksi.

Rally2-autojen luokassa Pajarin ja uuden Toyotan iskukyky eivät riittäneet kärkikahinoihin. Pajari sijoittui lopulta viidenneksi jäätyään vajaat viisi minuuttia voiton ottaneesta Yohan Rosselista.

– Tämä oli hyvin mielenkiintoinen ja haastava ralli, kuten aina. Suurin tavoite täyttyi, sillä pääsimme maaliin ilman mitään suurempia ongelmia, Pajari sanoi.

– Ajoimme muutaman hyvän pätkäajan ja muuten oli tasaista suorittamista. Kokeilimme autossa montaa juttua ja löysimme uusia asioita.

Kolmen kärkeen yltäminen olisi ollut huikea suoritus uuden auton debyytistä klassikkokilpailussa. Viikonloppu näytti, että autossa on vielä kehitettävää.

– Tästä saa motivaatiota yrittää keksiä uusia asioita autoon ja myös omaan tekemiseen. Tämä koostuu monista asioista. Kuski tarvitsee toki hyvän auton, mutta kuskinkin on oltava hyvä, jotta autolla pystyy voittamaan, Pajari alleviivasi.

Pajari ei ajanut vielä Montessa WRC2-luokan pisteistä, mutta seuraavassa kilpailussa Ruotsissa hän on mukana pistetaistossa.

Uumajan seudulla sekä Pajarilta että Toyotan Rally2-autolta voidaan odottaa enemmän. Uutta kilpuria on testattu paljon Suomessa, ja Ruotsissa Pajari pääsee kilpailemaan tutuissa olosuhteissa.

– Minulla on hyvä fiilis autosta Ruotsia ajatellen. Olen jo päässyt vähän ajamaan sellaisessa kelissä.

Pajari ajaa tänä vuonna täyden kauden MM-sarjan kakkosluokassa, jonka taso on todella kova.

– Odotan, että tulee tosi tiukka kausi kuten viimeiset pari viime kautta ovat olleet. Uskon, että saamme kovat kisat aikaan ja Ruotsissakin on aika monta kovaa nimeä viivalla.

Lue myös nämä