Sami Pajari hakee voittoa EM-rallista – saa vastaansa kovan kuljettajan

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajarin kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun rallin EM-kauden toinen osakilpailu ajetaan Latviassa.

Pajari lähtee tavoittelemaan Liepaja-rallista toista peräkkäistä voittoaan ERC3- ja ERC3 Junior -luokissa. Pajari teki EM-debyyttinsä edellisessä osakilpailussa Puolassa kesäkuussa ja otti heti ykköstilan etuvetoisella Ford Fiestallaan.

Enni Mälkönen toimi Pajarin kartanlukijana Puolassa, mutta Latviassa suomalaislupauksen rinnalla istuu vakiokartturi Marko Salminen.

– Koetetaan tietysti jatkaa siitä, mihin Puolassa jäätiin. Melko nopeaa tietä on tarjolla. Pientä sateen uhkaa se näyttää viikonlopulle, toivottavasti rintama ei ihan erikoiskokeille saakka osuisi. Kisan alla on ollut kuitenkin kuivaa ja helteistä, Pajari pohdiskelee tiedotteessaan.

Latvian osakilpailussa Pajarin vastus on pääosin sama kuin Puolassa maustettuna yhdellä kovalla nimellä. Liepaja-ralliin on ilmoittautunut Martins Sesks, joka on Pajarin kilpakumppani rallin MM-sarjan junioriluokan puolelta. MM-sarjan JWRC-luokkaa johtava Sesks pääsee kilpailemaan Latviassa kotimaisemissaan, joten hän toimii loistavana mittarina Pajarille sorakilpailussa.

Pajari ajoi kilpailua varten testin tiistaina ja haki Fiestan säädöt kohdalleen.

– Sami ajoi lähes yhtä kovaa kuin minä ajaisin, joten menestystä voi odottaa, kartanlukija Salminen vitsaili.

Liepaja-rallissa ajetaan perjantaina ja lauantaina kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 180 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat