Quantcast

Eerik Pietarinen kilpailee rallin MM-sarjasta tuttuja nimiä vastaan – ”Toivottavasti kello tykkää”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen kilpailee tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjaan kuuluvassa Liepaja-rallissa Latviassa.

Pietarinen palaa Latviassa Printsportin huoltaman Skoda Fabian rattiin ja sen myötä myös tavoitteet ovat korkealla. Kevään aikana suomalaiskuljettaja kilpaili kahdesti Italiassa, missä ajokkina oli Volkswagen Polo R5.

Latviassa haaste on jälleen kivikova, sillä EM-sarjan osakilpailu on kerännyt nimekkään osanottajalistan. Kovinta vauhtia pitänevät MM-sarjasta tutut Nikolai Grjazin, Andreas Mikkelsen ja Craig Breen.

Pietarinen on mielissään, että hän pääsee takaisin ralliauton ohjaamoon parin kuukauden kilpailutauon jälkeen. Edellisestä sorakilpailusta on vierähtänyt vieläkin pidempi tovi, noin kymmenen kuukautta.

– Pääsimme ajamaan hyvän testin ennen rallia, muutaman kymmenen kilometriä. Edellisestä sorarallista on jo hieman aikaa, mutta kivaa tuntui olevan heti testin perusteella, Pietarinen kertoo tiedotteessaan.

Latviassa on tunnetusti nopeat erikoiskokeet, joiden pitäisi sopia Pietariselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle.

– Hyppyjä ei ole, mutta vauhtia riittää. Olen aina pitänyt tällaisista erikoiskokeista, toivottavasti kellokin tykkää ajostani. Rallissa sen vauhdin sitten vasta näkee.

Torstaina kilpailijat pääsevät ajamaan shakedownin lisäksi aika-ajon, jonka perusteella 15 nopeinta kuljettajaa saa valita lähtöpaikkansa rallin avauslenkille. Pietarisella on jo suunnitelma valmiina.

– Paras paikka olisi 15:ntenä autona. Tiet vain puhdistuvat, mutta eivät mene huonoksi, Pietarinen tiedostaa.

Liepaja-rallissa ajetaan perjantaina ja lauantaina kymmenen erikoiskoetta ja noin 180 erikoiskoekilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat