Quantcast

Toyotan isolta pomolta tunteikas viesti japanilaiselle WRC-kuskille – ”Se oli niin vaikuttavaa, että tärisin”

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Takamoto Katsuta antoi huikean näytön taidoistaan viime viikonloppuna, kun hän ajoi toiseksi Kenian Safari-rallissa.

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluva Katsuta noudatti kirjaimellisesti ennakkoon tehtyä suunnitelmaa – japanilainen pysyi poissa ongelmista ja toi Toyota Yaris WRC -auton ehjänä erikoiskokeiden maaliin.

Taktiikka toimi täydellisesti. Jyväskylässä asuva japanilaiskuljettaja johti jopa hetken rallia päätöspäivänä, mutta lopussa hänen tallikaverinsa Sebastien Ogier nousi voittoon. Kyseessä oli Katsutan ensimmäinen palkintosija rallin MM-sarjassa.

Katsutan suoritusta seurasi tarkasti myös Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda, joka lähetti maanmiehelleen tunteikkaan viestin Japanista.

– Takamoto, se oli fantastista! Olen erittäin onnellinen hänen saavutuksestaan, Toyoda hehkutti.

– Hän aloitti kilpailun päätöspäivän Sebin edellä, ajoi kisan voitosta ja pääsi lopulta palkintokorokkeelle. Se oli niin vaikuttavaa, että tärisin, Toyoda tunnusti.

Toyoda piti Safari-rallin aikana tiiviisti yhteyttä Takamoto Katsutan isään Norihiko Katsutaan, joka ajaa edelleen kilpaa Japanin rallisarjassa.

– Me molemmat olimme erittäin jännittyneitä, emmekä pystyneet tekemään mitään muuta kuin seuraamaan rallia. Onneksi minulla oli vapaapäivä, Toyoda sanoi.

– Uskon, että Takamoto kasvoi tässä rallissa enemmän kuin aiemmissa kisoissa. Tällä kaudella ajetaan vielä kuusi rallia, joista viimeinen on Japanissa. Tästä tulee erittäin mielenkiintoista.

Katsuta on MM-pistetaulukossa komeasti viidentenä aivan Hyundain Ott Tänakin kannassa. Tänak sijoittui kolmanneksi Kenian MM-osakilpailussa.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat