Sami-Matti Trogenin kauden avaus toi neljännen sijan – ”Melko hyvä selviytyminen”

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Raforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallitseva RX Academy -voittaja Sami-Matti Trogen teki vahvan suorituksen RX2-sarjan avauskisassa Barcelonassa viime viikonloppuna, ajaen itsensä epäonnisen sattumuksen kautta lopulta neljänneksi. Kilpailu ajettiin lisäluokkana rallicrossin MM-sarjan yhteydessä.

Barcelonan radalla eli Circuit de Barcelona-Catalunyalla ajetussa kisassa Trogen oli neljänneksi nopein vapaissa harjoituksissa lauantaiaamuna, mutta ensimmäisessä aika-ajossa osui vahingoittuneeseen rengasvalliin, joka sai auton pyörähtämään katolleen.

Kiitos SET Promotion -tallin ja heidän loistavien mekaanikkojen, Trogen saatiin kuin saatiinkin sekuntipelillä takaisin lähtöviivalle toiseen alkuerään. Vaikka auto ei ollut 100% valmis, 16-vuotias nuorukainen aloitti taistelunsa napaten kuudenneksi nopeimman ajan. Auto saatiin täysin korjattu lauantai-iltana, ajoissa ennen sunnuntain aika-ajoja, joissa Trogen näytti jälleen potentiaaliaan ollen kokonaistilanteessa lopulta viides.

Semifinaalitaisteluiden jälkeen Trogen sai raivattua tiensä kaikista tärkeimpään lähtöön eli finaaliin. Huolimatta siitä, että Trogen jäi ensimmäisellä kierroksella vasta kuudenneksi, hän käytti hyvää vauhtiaan kahden auton ohittamiseen ollen lopulta maalissa neljäs. Avauskisa saatiin kunnialla päätökseen tässä kovassa kilpasarjassa, jossa tällä kertaa kutenkin jäätiin niukasti podiumilta.

– Viikonloppu oli melko hyvä selviytyminen ensimmäisen aika-ajon pyörähdyksen jälkeen. Kundit teki hienoa työtä, jotta auto saatiin korjattua ennen toista alkuerää, mutta se ei ollut täydellinen, joten heidän piti työskennellä lujasti lauantai-iltana, jotta se saatiin samaan samaan kuntoon kuin kisaviikonlopun alussa. Olin tyytyväinen, että pääsin viidenneksi erien jälkeen. Semifinaalit oli ok, mutta vauhti ei aivan riittänyt kaikkien autojen lyömiseen, Trogen kertoo.

– Finaali oli melko hyvä. Minulla oli huono lähtöpaikka, mutta teimme muutamia muutoksia auton asetuksiin ja saatiin hyvä vauhti. Olin aavistuksen liian varovainen startissa, joten tipahdin viimeiseksi ensimmäisellä kierroksella. Sain kiinni muutaman auton, jotka ohitin, joten olen melko tyytyväinen, ja nyt katseet suunnataan seuraavaan kisaan Belgiassa, Trogen jatkaa.

Seuraava RX2-kilpailu käydään Belgiassa Span radalla kahden viikon kuluttua, 11.-12.5.

Lue myös nämä

  • Uusimmat