Quantcast

Jesse Kalliolla huikea RX2-debyytti – ”Palkintosijoitus oli tavoitteena ja se toteutui”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka / OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jesse Kallion debyyttikilpailu rallicrossin RX2-sarjassa viime viikonloppuna Espanjan Barcelonassa sujui erinomaisesti, kun ruotsalaista Olsbergs MSE -tallia edustava tuusulalainen taisteli tiensä finaaliin ja sijoittui lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanneksi.

– Tosi tyytyväinen pitää olla! Palkintosijoitus oli tavoitteena ja se toteutui, Kallio iloitsi tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Barcelonassa Kallio ajoi kolmessa alkuerässä, semifinaalissa, sekä finaalissa hallitsevaa mestaria ja tallikaveriaan Oliver Erikssonia vastaan ja ruotsalainen oli niissä kaikissa edellä, mutta erot eivät olleet suuret. Voidaankin sanoa, että huolimatta vähäisestä kokemuksestaan tässä luokassa, ei mestari ole vauhdillisesti kaukana Kalliosta.

– Ei ole kaukana. Ja tiedän, että oma vauhti tulee parantumaan vielä tästä, kun vaan saan lisää kokemusta ja lisää kierroksia. Varmasti tulee jatkossa vieläkin tiukempaa. Voittoa lähdetään tavoittelemaan seuraavaksi, kovaa itseluottamusta uhkuva Kallio paalutti.

Ensimmäiset vastoinkäymiset Kalliolla osuivat sunnuntai-aamuun ja kolmanteen alkuerälähtöön. Ykkös- ja kakkosruudusta startanneet Eriksson ja Kallio saivat lähtösuoralla haasteen kolmosruudusta startanneelta Ben-Philip Gundersenilta, jonka työntämisen seurauksena sekä Eriksson, että Kallio ajautuivat ulos radalta. Eriksson pääsi maaliin, Kallio ei. Gundersen voitti lähdön, mutta myöhemmin hänen suorituksensa hylättiin.

– Siinä ei ollut minulla, eikä Erikssonilla paljon tekemistä. Gundersen painoi meidät ekan mutkan sisävalliin ja siihen meni molempien lähtö piloille. Oli kyllä Gundersinilta puupäinen temppu! Ei siinä ollut mitään tehtävissä, painoin jarrut pohjaan ja törmäsin sitten Erikssonin perään. Sen seurauksena auton etupäästä meni tukivartta, vetaria ja muuta, Kallio sanoi.

Varikolla Olsbergs MSE -tallin mekaanikot tekivät hienoa työtä saaden Kallion auton kuntoon ennen neljättä ja viimeistä alkuerälähtöä, missä Kallio oli neljänneksi nopein. Alkuerien kokonaistuloksissa sijoitus oli kolmas ja se tiesi eturivin lähtöpaikkaa semifinaaliin. Välierissä Kallio oli toinen, mutta finaalissa siis lopulta kolmas.

Olsbergs MSE kirjautti kilpailusta kolmen kuljettajansa voimin komean kolmoisvoiton, joten selvää oli, että varikolla ruotsalaistallin pilttuussa ilo oli kilpailun jälkeen ylimmillään.

– Ei olisi voinut paremmin mennä. Moneen kertaan katsottiin kilpailun kohokohtia uudestaan ja naurettiin. Tosi hieno fiilis olla mukana, Kallio sanoi.

RX2-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Spa’n radalla Belgiassa 11.-12. toukokuuta.

Barcelonan finaalin tulokset

1) Oliver Eriksson (SWE) 4.51,495
2) Fraser McConnell (JAM) 4.54,535
3) Jesse Kallio 4.54,892
4) Sami-Matti Trogen 4.55,550
5) Vasiliy Gryazin (RUS) 4.56,619
6) Damien Meunier (FRA) 4.57,989

Pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 30
2) Fraser McConnell (JAM) 26
3) Jesse Kallio 23
4) Vasiliy Gryazin (RUS) 20
5) Sami-Matti Trogen 19
6) Damien Meunier (FRA) 16

Lue myös nämä

  • Uusimmat