Ford-pomolla riitti sulateltavaa Argentiinan kisan jälkeen – ”Aika turhauttava ralli koko tiimille”

Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford

M-Sport Fordin viikonloppu Argentiinassa oli tuskainen. Menestyksekkään Korsikan rallin jälkeen pudotus oli raju, kun Elfyn Evans jäi kokonaan ilman pisteitä keskeytyksen vuoksi ja Teemu Suninen oli seitsemäs.

Suninen kärsi moottoriongelmasta sekä kypäräpuhelimien oikuttelusta, mikä hidasti vauhtia rutkasti. Tallipomo Richard Millener sai suomalaiselta sen, mitä oli tilauksessa eli ehjän ja varman ajon maaliin.

– Teemu teki varmaa työtä koko viikonlopun. Tämä oli vasta hänen toinen kertansa tässä rallissa ja olosuhteet olivat todella haastavat. Se vaatii aina kokemusta, kun ero nuotituksen ja kisan välissä on noin suuri. Teemu sai tästä tärkeää oppia ja keräsi samalla pisteitä, Millener totesi.

– Kaiken kaikkiaan ralli oli oli aika turhauttava koko tiimille. Meillä oli kuitenkin potentiaalia tehdä vahva tulos. Näin se kuitenkin joskus menee. Nyt pitää vain keskittyä seuraavaan Chilen kisaan, Millener jatkoi.

Evans täräytti rajusti ulos ja törmäsi isoon kivenlohkareeseen. M-Sportin mekaanikot kuitenkin saavat auton parsittua kasaan, eikä Euroopasta tarvitse lennättää uutta kilpuria, kuten Citroen joutui toimimaan Esapekka Lapin tapauksessa.

– Mekaanikot aloittivat heti työn Elfynin auton kanssa ja se alkaa jo muistuttaa kunnon ralliautoa. Se riisuttiin kokonaan ja kori korjattiin. Suurin osa auton takapäästä laitettiin myös uusiksi, Millener summasi.

– Me teemme töitä molempien autojen parissa alkuviikosta. Sitten mekaanikoilla on pari päivää lomaa ennen kuin lennämme lauantaina Chileen. Ajattelimme käydä maastopyöräilemässä El Condorin pätkän ympäristössä. Siitä tulee varmasti hauskaa!

Katso alta koostevideo Argentiinan MM-rallin huippuhetkistä!

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö