Sami-Matti Trogen säväytti uransa ensimmäisessä nuottirallissa – lupaa lähteä Mikkelin SM-kisaan ”vähän rohkeammin”

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tunturirallissa säväyttänyt Sami-Matti Trogen lähtee kauden toiseen SM-osakilpailuun ajatuksenaan parantaa sarjasijoitusta.

Tammikuussa ajettu Arctic Lapland -ralli päättyi Trogenin ja kartanlukija Topi Luhtisen osalta neljänteen sijaan SM3-luokassa. Ford Motorcraft Finland -tiimissä Ford Fiesta R2:lla ajavan Trogenin suorituksen arvoa nostaa se, että kyseessä oli lohjalaisen ensimmäinen ennakkotutustuttava ralli.

– Ihan hyvä ensimmäiseksi nuottiralliksi. Saatiin kehitettyä ajamista ja jonkin verran tuli top 3 -aikoja. Ralli oli haastava kokonaisuudessaan. Lauantaina olosuhteet olivat tosi vaikeat, mikä oli oikeastaan hyvä, sillä se opetti uskomaan nuottiin, Trogen summasi Tunturin jälkeen.

Useampikin suu loksahti auki Rovaniemellä, kun 22 kilometriä pitkän avauserikoiskokeen tulokset lävähtivät ruuduille ja Trogenin aika oli kolmanneksi nopein. Kuljettaja itse ei ollut tapahtuneesta moksiskaan.

– Kohtuullisen varmasti tultiin, vähän lumipöly häiritsi mutta ihan hyvä aika, Trogen viestitti Aittajärven maalista.

Katso alta Mikkelin SM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,318141″ ap mute ]

 

Seikkailu Lapissa sujui ilman suurempia kommelluksia. Jokunen penkkaan nojailu ja happipaikka matkalle mahtui sekä kanssakilpailijoiden aiheuttama lumipölyssä köröttely, mutta kouluarvosana kilpailusta oli kiitettävä.

Mikkelin ralli tulee olemaan erilainen kuin kauden avauskilpailu. Pohjoisessa erikoiskokeiden pituudet liikkuivat 20-30 kilometrin haminoilla, kun Etelä-Savossa pätkät jäävät karvan alle 15 kilometrisiksi. Myös tiestön luonne on pohjoisen huiman nopeista ränneistä täysin poikkeava.

– Mikkelin tiestö on nopeaa, eikä siellä ole Tunturin malliin penkkoja, joihin nojailla. Olemme ajaneet nuottitreeniä pariin kertaan. Viimeistelyharjoitus oli maanantaina Mikkeliä vastaavissa olosuhteissa. Treenistä on ollut paljon apua, joten uskon, että ollaan siinä mielessä valmiita ralliin, kartanlukija Luhtinen valottaa.

– Viimeistely meni hyvin, muutettiin hiukan autoa ja saatiin siitä entistäkin parempi nopeilla osuuksilla. Ajettiin olosuhteissa, jotka toivottavasti vastaavat Mikkeliä. Olen kuullut, että siellä on valtion tietä, ylityksiä, mutta myös kapeampaa tietä. Nuotin kanssa pitää olla tarkkana, sillä tällä kertaa reittiin tutustutaan vain kahdesti. Kisaan lähdetään samalla tavalla kuin kauden avauksessa, ehkä vähän rohkeammin, Trogen puolestaan suunnittelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat