Kalle Rovanperä valmis etsimään rajojaan Ruotsin MM-rallissa – ”Meidän on puskettava enemmän äärirajoilla”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimi teki kovan peliliikkeen, kun se päätti jättää Ruotsin MM-rallin testit kokonaan väliin. 

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan oli määrä testata Keski-Suomessa, mutta olosuhteet ovat tyystin erilaiset Värmlannin lääniin verrattuna. Ruotsin rallissa lumi tulee olemaan kortilla. Tilanne on kaikille uusi, mutta kilpailija Hyundai on testannut tällä viikolla vähälumisissa olosuhteissa.

– Yaris WRC:tä on ollut nautinto ajaa lumella. Ajoimme tammikuussa Tunturirallin ja se oli hyvää valmistautumista. Olosuhteet Ruotsissa voivat kuitenkin olla hankalat, koska lunta ei juuri ole. Nähtäväksi jää, miten paljon Tunturista todellisuudessa oli apua, Toyotan tiimin nuori tähti Kalle Rovanperä tiivistää.

Vasta 19-vuotias Rovanperä kuitenkin uskoo, että Ruotsissa hänellä on eväät yltää parempaan vauhtiin kuin kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa, jossa nuorukainen oli viides.

– Olen aina nauttinut lumiralleista, joten siinä mielessä Ruotsin kisan pitäisi sopia meille hyvin. Se on minulle helpompi kuin Monte, mutta meidän on puskettava myös enemmän äärirajoilla, Rovanperä toteaa.

Ruotsin MM-rallissa on yleensä riittänyt lunta ja jäätä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Poikkeukselliset olosuhteet aiheuttavat sen, että Ruotsin rallista tuttu lähtöpaikkaspekulaatio muuttaa täysin muotoaan. Voi olla, että tällä kertaa ensimmäisenä tiellä olevat autot saavat lähtöpaikastaan eniten hyötyä.

– Olosuhteiden osalta on edelleen kysymysmerkkejä. Toivottavasti järjestäjät pystyvät toteuttamaan turvallisen ja hienon rallin kuten normaalisti. Olimme jo Monte Carlossa hyvässä vauhdissa. Olenkin luottavainen, että meidän suorituskykymme pitäisi olla hyvällä tasolla myös Ruotsissa, tallipomo Mäkinen ruotii.

– Kuten olemme aiemmin nähneet, Ruotsissa lähtöpaikka voi olla tosi tärkeässä roolissa. Meidän on kuitenkin odotettava ja nähtävä, mitkä olosuhteet lopulta ovat ensi viikolla.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin uusi aikataulu julki – päivät päättyvät poikkeuksellisen aikaisin

Lue myös: Toyotan WRC-tiimi perui Ruotsin MM-ralliin valmistavat testinsä

Lue myös nämä

  • Uusimmat