Sami-Matti Trogen jatkaa RX2-luokassa – ”Nyt näytetään mitä on opittu”

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen voitti viime kaudella RX Academy -sarjan.

Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavaan RX2-sarjaan.

Samalla Trogen teki managerointisopimuksen Set Promotion -tallin Jussi Pinomäen kanssa, vahvistaakseen uransa jatkoa. Nuori kuljettaja lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä.

Trogen lähtee kauteen 2019 tavoitteenaan menestyä rallicrossin RX2-sarjassa, jota ajetaan nelivetoisella Supercar Lite -autolla:

– Vuosi 2018 oli minulle merkittävä vuosi. RX-Academyn voitto avasi portit tälle kaudelle ja olen todella innoissani lähdössä kiertämään MM-rallicrossin yhteydessä ajettavaa RX2-sarjaa. Valinta Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja A-maajoukkueeseen antavat lisäarvoa urani rakentamiseen. Viime vuosi harjoiteltiin RX2-luokkaa ja nyt näytetään mitä olen oppinut edellisestä vuodesta,. Trogen summaa.

Talven aikana Trogen ei ole ollut toimettomana. Fysiikkaa hän on harjoitellut aktiivisesti nuorten A-maajoukkueen mukana sekä oman fysiikkavalmentajan Juha Koivuportaan kanssa. Ajoharjoittelua hän on tehnyt simulaattoreilla ja osallistumalla kahteen Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjan osakilpailuun. Viimeisimmässä osakilpailussa hän sijoittui nuorten luokassa toiseksi. Muutamien viikkojen päästä alkavat kauden ensimmäiset rallicrosstestit Saksassa.

– Odotan innolla jo tulevaa kautta. Siitä tulee varmasti kovatasoinen ja kisareissuja tulee riittämään ympäri maailmaa. Tavoitteena minulla on tänä vuonna olla kolmen parhaan joukossa ja siinä samalla taistella voitoista jokaisessa osakilpailussa, kertoo Trogen.

Kaudella 2018 Trogen ajoi vajaan kauden RX2-sarjassa ja loppukaudesta tuli kolme finaalipaikkaa, joista yksi johti palkintosijoille. Kauden päätavoite oli RX Academy -sarjassa, jossa hän voitti mestaruuden. RX Academyn voitto toi merkittävän tuen kaudelle 2019. Lisäksi hänet valittiin Olympiakomitean tukiurheilijaksi ja Flying Finn Academyyn eli Autourheilun nuorisomaajoukkueeseen, A-ryhmään.

Trogen on ajanut ajoharjoittelumielessä muutamia vuosia aktiivisesti simulaattorilla ja nyt hänet kiinnitettiin kuljettajaksi uuteen SET Esports -tiimiin. Tiimi osallistuu kauden aikana iRacingin rallicrossin MM-sarjaan, johon Sami-Matti pääsi mukaan villillä kortilla. Tiimin toisena kuljettajana ajaa Joni Heikkinen, joka sijoittui viime vuoden MM-sarjassa toiseksi.