Esapekka Lappi naureskeli ilmalennolleen, mutta Citroen otti tilanteen vakavasti: ”Näillä oli hirveä hätä”

Citroen-väki ryhtyi heti tutkimaan Esapekka Lapin autoa, kun suomalainen saapui Leonin huoltoalueelle. Kuva: Toni Heinonen

Esapekka Lappi tallasi Citroen WRC -autonsa hurjaan hyppyyn Meksikon MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lapin auto sinkoutui yleisöpätkän lopussa olleesta keinotekoisesti hyppyristä korkeaan kaareen, ja lopulta Citroen pamahti keula edellä asvalttiin. Muillakin kuljettajilla oli samankaltaisia ilmalentoja hypystä, mutta Lapin leiskautus oli omaa luokkaansa.

– En ole ennen kokenut tuollaista. Enkä odottanut, että nytkään olisi tapahtunut tuolla tavalla. Mutta eihän tässä mitään, nyt se löi perää vähän korkeammalle, Lappi naureskeli tilanteelle.

Lappi oli nopein erikoiskokeen läpi ajanut kuljettaja. Lapin jälkeen Toyotan Kris Meeke ajoi vielä erikoiskokeen, mutta sen jälkeen pätkä päätettiin perua turvallisuussyiden vuoksi. Tiettävästi hyppyri vaurioitui Lapin autosta.

Iso joukko Citroenin insinöörejä oli odottamassa Lappia, kun suomalaiskuljettaja saapui Leonin huoltoalueelle kartanlukija Janne Fermin kanssa. Lappi nosti tunkilla C3 WRC:n keulan ylös, ja saman tien seitsemän tiimin jäsentä ryhtyi tutkimaan autoa taskulamppujen kanssa.

Esapekka Lappi tunkkasi auton keulan ylös. Kuva: Toni Heinonen

– Näillä oli heti hirveä hätä, että minun pitäisi laittaa kuvia. Mutta kun mitään ei ole rikki – mitä mä voin laittaa? Kai ne katsovat sitä, onko panssari vääntynyt, koska keula osui tiehen. En minä tiedä, Lappi hymähti.

– Autossa kaikki on suorassa ja kaikki pelittää. Ei se niin kova alastulo ollut.

Lapin mukaan ilmalento näytti hurjemmalta, mitä se todellisuudessa oli.

– Auto lensi rajussa kulmassa, mutta alastulo ei ollut mitenkään raju. Paljon enemmän sattuu sellainen hyppy, jossa auto pohjaa kunnolla. Nyt se vain tuli keulalleen.

– Se ei tuntunut muuten mitenkään kummemmalta kuin että asvalttia näkyi vähän aikaa. Siinä vaiheessa tuntui, että voihan helvetti, miten tässä käy, Lappi kuvaili.

Janne Ferm
Kartanlukija Janne Ferm piti konepeltiä ylhäällä, kun mekaanikot tutkivat konehuonetta. Kuva: Toni Heinonen

Toyotan Ott Tänakilta, Hyundain Thierry Neuvillelta ja Citroenin Sebastien Ogierilta avauspätkä jäi ajamatta peruuntumisen vuoksi. Lopulta järjestäjät antoivat MM-sarjan kärkikolmikolle ajan, jolla he jakavat kolmatta sijaa Meeken ja Elfyn Evansin kanssa. Lappi sai pitää pätkän pohja-ajan.

– Hei, me johdetaan kisaa, Lappi hihkaisi.

Meksikon MM-ralli jatkuu perjantai-iltana Suomen aikaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja