M-Sport Fordin WRC-kuski ajoi ensimmäiset kilometrit uuden kartturinsa kanssa

M-Sport Ford käynnisti Keski-Euroopan MM-ralliin valmistavat testinsä maanantaina.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi suorittaa testirupeamansa Tshekissä, kuten myös Toyota ja Hyundai tekivät viime viikolla. Ensimmäisenä Ford Puma Rally1 -auton puikkoihin hyppäsi Pierre-Louis Loubet, joka on ollut otsikoissa viime päivinä.

Loubet ilmoitti viime viikon perjantaina, ettei hän jatka yhteistyötä kokeneen kartanlukijan Nicolas Gilsoulin kanssa. Loubet’n ja Gilsoulin viimeiseksi yhteiseksi kilpailuksi jäi syys-lokakuun vaihteessa ajettu Chilen MM-ralli, jossa ranskalaiskuljettaja ajoi rajusti ulos.

Lue myös: Tylyt potkut saanut kartturi latasi rajua tekstiä – Ogierin entinen kartturi nousemassa tyrineen rallitähden rinnalle

Sittemmin on paljastunut, että Loubet’n kartturina toimii jatkossa ranskalainen Benjamin Veillas, joka istui viime vuonna Sebastien Ogierin rinnalla Toyotan Rally1-autossa. Ogier ja Veillas saavuttivat yhdessä yhden osakilpailuvoiton.

Kauden lopussa Ogier vaihtoi kartturikseen Vincent Landais’n, joka oli siihen saakka toiminut Loubet’n luottomiehenä.

Loubet ja Veillas pääsivät ensimmäisen kerran harjoittelemaan yhteistyötä maanantain testissä. Seuraavan kerran he ovat yhdessä vauhdissa Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeella reilun viikon kuluttua.

M-Sport-kuljettajista Ott Tänak ja Gregoire Munster ajavat oman testinsä alkuviikon aikana. Munsterilla on edessään toinen kilpailu Ford Puma Rally1 -hybridikalustolla.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa 26.-29. lokakuuta.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä