Ruotsin MM-rallin osallistujalistalta paljastui kutkuttavia seikkoja – Rovanperä, Lappi ja kuusi muuta suomalaiskuskia mukana

Ruotsin MM-rallin osallistujalista julkistettiin perjantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä pääsee vauhtiin Ruotsin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Samalla vahvistui se, että Toyotan Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi aloittavat odotetusti MM-kautensa Ruotsin talvirallista. Kumpikin suomalainen ajaa tänä vuonna vain osan MM-ralleista.

Toyotalla on lähtöviivalla neljä Rally1-luokituksen autoa, sillä tiimi on saanut vuokrattua neljännen hybridikilpurinsa italialaismiljonääri Lorenzo Bertellille. Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta kisaavat Toyotan tehdastiimin kuljettajina.

Lappi, Thierry Neuville ja Ott Tänak kiidättävät Hyundain i20 N Rally1 -autoja Ruotsin lumilla. Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster nähdään M-Sportin Ford Puma Rally1 -auton ohjaimissa.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Rovanperältä ja Lapilta jää väliin MM-kauden avaava Monte Carlon MM-ralli, mistä on suomalaisille hyötyä Ruotsin rallia ajatellen. Suomalaiskaksikko pääsee starttaamaan hyviltä lähtöpaikoilta Uumajan seudun pätkille, kun heillä ei ole vielä MM-pisteitä tileillään.

Ruotsin MM-ralliin ilmoittautuneiden listalta löytyy myös kuusi muuta suomalaisnimeä. Sami Pajari, Emil Lindholm, Lauri Joona, Mikko Heikkilä, Roope Korhonen ja Marko Viitanen kilpailevat WRC2-luokan puolella.

Toyotan uusia Rally2-autoja, joilla kilpaillaan WRC2-luokan puolella, on lähtöviivalla kaikkiaan seitsemän. Pajari, Heikkilä ja Korhonen lähtevät jahtaamaan hyviä sijoituksia GR Yaris Rally2 -autoilla, ja heidän lisäkseen uutuusautolla kilpailevat virolainen Georg Linnamäe, espanjalainen Jan Solans sekä Toyotan haastajaohjelmaan kuuluvat japanilaiskuljettajat Yuki Yamamoto ja Hikaru Kogure.

WRC2-luokan suurin ennakkosuosikki on Skoda-kuljettaja Oliver Solberg, joka saa kovan haasteen suomalaisilta. Nikolai Grjazin kilpailee puolestaan Citroenilla WRC2-luokan ulkopuolella.

Ruotsin MM-ralliin on ilmoittautunut yhteensä 56 autokuntaa. Kilpailu ajetaan 15.-18. helmikuuta.

Lue myös nämä