Ruotsin MM-ralli muuttamassa Suomen rajan tuntumaan?

Sebastien Ogier
Ruotsin MM-ralliin halutaan taata lumisemmat olosuhteet kuin tänä vuonna. Kuvassa Toyotan Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin järjestäjät pohtivat parhaillaan, pitäisikö kilpailu ajaa jatkossa jossain muualla kuin Torsbyn ympäristössä.

Ruotsin ralli kärsi lumipulasta tänä vuonna. Helmikuussa järjestetty ralli typistyi lopulta vain yhdeksän erikoiskokeen mittaiseksi kisaksi, koska pätkiltä löytyi pääosin soraa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt jyrähtikin kisan jälkeen, että Ruotsin ralliin pitää taata talviset olosuhteet, sillä kyseessä on MM-sarjan ainoa lumiralli.

Katso alta kooste helmikuussa järjestetyn Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute]

 

Hiljattain paljastui, että Jämtlannin moottorikerho on tarjoutunut järjestämään kilpailun tulevaisuudessa. Ehdotuksen mukaan kilpailun keskuksena toimisi Östersundin kaupunki.

Lue myös: Ruotsin MM-ralli siirtyy uudelle alueelle?

Nyt on ilmennyt, että rallille voisi löytyä uusi paikka vieläkin lähempää Suomen rajaa Norrbottenin läänistä. Piitimen kunta (ruotsiksi Piteå) kertoo nettisivuillaan, että Piitimen, Bodenin, Kalixin ja Luulajan (Luleå) kunnille on tarjottu mahdollisuutta anoa ralli-isännyyttä.

Lähimpänä Suomen rajaa on Kalix, joka on Haaparannan naapurikunta. Kunnan keskustaajamasta on matkaa vain 50 kilometriä Haaparannan ja Tornion väliselle valtionrajalle.

Ruotsin rallin järjestäjät tarkastelevat parhaillaan, millaiset kaupalliset ja urheilulliset edellytykset alueella on järjestää MM-tason osakilpailu. Tarkastelun alla on myös kuntien majoitusmahdollisuudet ralliväelle.

Ruotsin ralli ajettaneen vielä ensi vuonna Torsbyn ympäristössä Värmlannin läänissä ja myös rajan toisella puolella Norjassa. Ruotsin rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson myönsi paikalliselle radiokanavalle, että muutto uuteen paikkaan voi tapahtua aikaisintaan vuonna 2022.

Lue myös nämä

  • Uusimmat