Rovanperällä maltillinen tavoite Monte Carloon: Tärkeintä on päästä maaliin”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä (oik.) ja kartanlukija Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Kalle Rovanperä aloittaa tällä viikolla uuden kauden Monte Carlon MM-rallilla. Avauskisan Rovanperä ajaa Toni Gardemeisterin yksityistiimin tutulla Skoda Fabialla. Kauden muut rallit 17-vuotias rattivirtuoosi pääsee kisaamaan tehdastallin Fabia R5:lla WRC2-luokassa.

Rovanperän nuori ikä on tuonut omat haasteensa kisakalenterin rakentamissa, sillä monessa maassa 17-vuotiaalla ei ole vielä asiaa kilpailuihin, vaikka nuorukainen saikin ajokortin poikkeusluvalla jo viime syksynä.

– Montessa nyt ajetaan siis varmasti, mutta ei oikein tiedetä vielä, miten se kausi tulee menemään. Se vähän muuttuu koko ajan. Vielä 17-vuotiaana ei saa ajaa kaikissa maissa,  vaikka kortti olisikin, Rovanperä sanoo Rallit.fille.

– MM-ralleista nyt ainakin Monte, Meksiko, Argentiina, Suomi ja Espanja tullaan ajamaan. Kauden aikana voi tulla muutoksia ohjelmaan. Sitten on myös mahdollista, että ajetaan joku kisa Tyynenmeren sarjassa.

Kauden avaava Monte Carlon ralli starttaa torstaina. Rovanperä saa aloittaa kauden tutussa tallissa, mutta itse kilpailu on vieras.

– Onhan auto kyllä jo tuttu ja tiimi myös. Ei siellä tarvitse sen puoleen uusia juttuja oppia. Rallin osalta kaikki on kuitenkin uutta. Varmasti tulee erittäin mielenkiintoinen viikonloppu, Rovanperä summaa.

– Sijoitusten suhteen en ole asettanut tähän kisaan tavoitteita. Tärkeintä on saada kokemusta ja päästä maaliin, jotta kaikki mahdolliset kilometrit tulee talteen.

Viime kauden kaksi viimeistä MM-rallia Rovanperä ajoi M-Sport Fordin tiimissä ja saavutti Australiasta MM-pisteen kautta aikain nuorimpana kuljettajana. Sopimushuhut veivät nuorta suomalaista Fordille ja jopa WRC-auton rattiin, mutta ainakin ensimmäinen MM-kausi menee WRC2:n puolella.

Oliko nuorelle suomalaistähdelle pettymys, että vielä ei tullut sopimusta WRC-auton puikkoihin?

– Ei minua se oikeastaan harmittanut. Minun on paljon parempi ajaa nyt WRC2:ssa. Juuri niin kuin aiemmin sanoin, on kokemuksen hankkiminen nyt avainasia. WRC2 on myös ihan yhtä kova sarja tasoltaan kuin WRC. Yhtä kovaa saa mennä ja taistella, jos mielii voittoja.

Voitot eivät kuitenkaan ole Rovanperälle pakkomielle ensimmäisellä MM-kaudella.

– Tottakai jos jossain kisassa hyvin kulkee, niin sitten ajetaan se mitä päästään. Ei kuitenkaan ruveta hampaat irvessä ajamaan voitosta, mutta ei me nyt tietenkään himmailemaan lähdetä koskaan.

Lue myös nämä