Rovanperä ja kaksi muuta suomalaislupausta ehdolla MM-rallitiimiin – ”Kalle pärjää varmasti hyvin”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaislupaukset Kalle Rovanperä, Jari Huttunen ja Emil Lindholm kamppailevat paikasta Hyundain MM-rallitiimin kehitysohjelmaan ensi kaudeksi.

Hyundai on valinnut kaikkiaan 16 ehdokasta, joista talli valitsee yhden lupauksen ajamaan ensi kaudella WRC2-luokassa Hyundain R5-autolla. Rovanperän, Huttusen ja Lindholmin lisäksi porukasta löytyy kovia nimiä kuten Ole Christian Veiby, Tom Cave, Gus Greensmith, Chris Ingram ja Nil Solans.

Kalle Rovanperän isä, MM-rallivoittaja Harri Rovanperä pitää poikaansa hyvänä ehdokkaana Hyundain kehitysohjelmaan.

– Päättäjät valitsevat porukasta pojat, jotka pääsevät myöhemmin ajamaan autoja. Tietenkin pidän Kallea aika vahvana, hänellä on hyvä kokemus R5-autoista, ja CV:kin puhuu omasta puolestaan, Harri Rovanperä kertoo Rallit.fille.

Elokuussa järjestettävässä ensimmäisessä vaiheessa testataan muun muassa kandidaattien teknistä osaamista, englannin kielen taitoja, PR-taitoja sekä kommunikaatiota mekaanikkojen ja insinöörien kanssa. Isä-Harri ei pitkään mieti kysyttäessä, kuinka hyvin hän uskoo Kallen pärjäävän ensimmäisissä kokeissa.

– Varmasti hyvin, siitä ei ole epäselvyyksiä.

– Mutta minä olen väärä mies kertomaan sitä, mitä he (Hyundailla) haluavat ja mitkä kriteerit heillä on. Se on heidän juttunsa, Harri Rovanperä sanoo.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen kahdeksan kuljettajaa valitaan testien toiseen vaiheeseen, jossa ehdokkaat pääsevät näyttämään ajotaitonsa soralla ja asvaltilla. Tämän jälkeen Hyundai päättää, kuka kuljettajista saa ohjelman ensi kauden MM-sarjaan.

Rovanperä on kilpaillut tällä kaudella Suomen, Latvian ja Italian rallisarjoissa. Hän debytoi MM-sarjassa syksyllä ajettavassa Walesin rallissa.

Jari Huttunen antoi Suomen MM-rallissa vahvat näytöt rattimiehentaidoistaan voitettuaan WRC2-luokan. Hän on ajanut tällä kaudella myös EM-sarjassa Opelilla ja kamppailee juniorien U27-luokan mestaruudesta. Emil Lindholm puolestaan valittiin tänä kesänä AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi ja sai Suomen MM-ralliin käyttöönsä JWRC-luokan kaluston. Lindholm on kilpaillut tänä vuonna SM-rallien lisäksi myös ratapuolella Saksassa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa UrheiluUutiset.com.

Lue myös nämä