Latvala: Lappi ei ole vielä ensi vuonna valmis mestariksi

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala ei usko, että nuori haastaja Esapekka Lappi olisi jo ensi kaudella valmis mestaruustaisteluun. Lappi juhli heinäkuussa Suomen rallissa uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa MM-sarjassa vasta neljännessä kisassaan WRC-autolla.

– Mestaruutta varten hän tarvitsee hieman enemmän kokemusta. On vielä ralleja, joissa hän ei ole ajanut kuten Meksiko. Jos haluaa taistella mestaruudesta, niin pitää olla kokemusta kaikista kisoista, Latvala sanoo Autosportin verkkosivuilla.

Lappi aloitti kautensa Toyotan testikuskina, mutta pääsi tositoimiin toukokuussa Portugalin rallissa. Lapilla on kuitenkin monesta MM-kalenterin kisasta kokemusta, koska hän on kilpaillut aiemmin WRC2-luokassa.

Myös Lappi myöntää, että kokemattomuus on kuitenkin yksi miehen heikkouksista.

– Se on ihan totta, mitä Jari-Matti sanoi. Kuten näimme, niin Suomesta minulla on paljon kokemusta. Se oli jo kuudes kilpailuni. Ensi viikon Saksan kisa taas ei ole mukavuusalueellani, Lappi sanoo Autosportille.

– Myöskään Argentiinaa ja Meksikoa en ole koskaan ajanut. Mestaruutta ajatellen pitää olla kilpailukykyinen joka rallissa. Se on iso haaste, jos edes aion puhua mestaruudesta.

Saksan MM-ralli ajetaan ensi viikolla Trierin ympäristössä Mosel-jokilaaksossa.

 

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat