Rovaniemen MM-rallille luvassa jatkoa? Yle: Jari-Matti Latvalalta huima ehdotus FIA-pomolle

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli kaasuteltiin Lapin lumilla viime viikonloppuna. Kilpailu keräsi ylistystä eri tahoilta.

Rallit.fi keskusteli viikonlopun aikana useiden kansainvälisten toimittajien kanssa, ja joka kerta palaute oli sama. Ulkomaiset kollegat hehkuttivat kilpailun järjestelyjä ja rallin upeita erikoiskokeita.

MM-sarjan promootioyhtiö saikin napapiiriltä mahtavia talvisia kuvia markkinointia varten, ja piipahtihan palkintojenjaossa myös itse Joulupukki.

Myös kuljettajat ja tallipomot viihtyivät Rovaniemellä.

– Tämä oli uskomaton kokemus, olosuhteet eivät olisi voineet olla paremmat. Erikoiskokeet olivat enemmän kuin vaativia, ne olivat nopeita ja paikoin myös kinkkisiä. Kaikkiaan viikonlopun haaste oli ehdottomasti MM-pisteiden arvoinen, Rovaniemen MM-rallin voittaja Ott Tänak hehkutti.

Voitaisiinko MM-osakilpailu järjestää vielä uudestaan Lapissa? Toyotan tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala keskusteli viikonlopun aikana Kansainvälisen autoliiton puheenjohtajan Jean Todtin kanssa asiasta.

– Sanoin Todtille, että olisi mahtavaa, jos nähtäisiin tämä MM-ralli uudestaan. Hän lupasi jo sitä miettiä ja harkita, mikä MM-sarjassa voisi olla tämän kilpailun tilanne, Latvala kertoi Ylelle.

Rovaniemi sai MM-talvirallin täksi vuodeksi, kun Ruotsi joutui perumaan osakilpailunsa koronatilanteen vuoksi. Ruotsilla on WRC-promoottorin kanssa sopimus vielä ensi kaudesta.

Latvalan mukaan Rovaniemen MM-ralli voitaisiin ujuttaa kalenteriin heti Ruotsin rallin perään. Näin tallit säästäisivät logistiikkakuluissa.

– Kilpailu oli hienosti järjestetty ja kaikki toimi hyvin. Toivon, että tänne tultaisiin tulevaisuudessa uudestaan. Täällä on aina varmat talviset puitteet, Latvala painotti Rallit.fille.

Suomella on jo MM-sarjassa perinteikäs MM-soraralli, joka ajetaan kesäisin Keski-Suomessa. Lähtökohtaisesti FIA:n ja MM-sarjan promoottorin intresseihin ei kuulu, että samassa maassa järjestettäisiin kaksi erillistä MM-osakilpailua.

Nyt eri osapuolilla on kuitenkin tiedossa, että Lapissa pystytään järjestämään kunnon talviralli.

– Promoottori halusi nähdä tämän kilpailun, kun Ruotsissa ei pystytty järjestämään rallia. Virolla oli samanlainen tilanne viime vuonna ja he saivat MM-osakilpailun, kun Jyväskylää ei pystytty järjestämään. Virossa järjestettiin kilpailu ja nyt he ovat tänäkin vuonna sarjassa. Miksei sama konsepti toimisi myös Rovaniemen osalta, Latvala puntaroi.

Katso alta kooste Rovaniemen MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat