Quantcast

Suomen mestari luokkavoittoon Rovaniemellä, lisää MM-ralleja luvassa – ”Meillä on suunnitelma sitä varten”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokan hallitseva mestari Teemu Asunmaa kuittasi ison voiton viime viikonloppuna Rovaniemellä järjestetyssä MM-rallissa, kun 33-vuotias alavutelainen kaasutteli WRC3-luokan voittoon. 

Ykköstila ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä virolainen Egon Kaur taipui suomalaiselle lopulta vain 4,3 sekunnilla. Skodalla napapiirillä yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa ajaneelle Asunmaalle luokkavoitto MM-sarjassa oli uran ensimmäinen.

– Fiilis on erinomainen. Tämä oli ensimmäinen WRC3-kisani lumella ja heti tuli luokkavoitto. Itse asiassa tämä on toinen luokkavoittoni kuuden viikon sisään samassa paikassa, Asunmaa naurahti kisan jälkeen viitaten tammikuun SM-rallin voittoon napapiirillä.

– Ajoin fiksusti koko viikonlopun. Meillä oli alkuun vähän väärät säädöt ja meidän piti muuttaa jousitusta koko ajan jäykemmäksi. Ajat paranivat koko ajan. Oli aika erilaista ajaa verrattuna SM-sarjaan, koska lähtöpaikka on niin erilainen ja sitä kautta myös olosuhteet. Oma ajotapa parani koko ajan, Asunmaa jatkoi.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan kolmesti ja SM2-luokan kaksi kertaa voittanut Asunmaa aikoo kilpailla MM-tasolla tänä vuonna myös toistamiseen.

– Olen varmasti mukana Suomen MM-rallissa ja ehkä myös Virossa. Meillä on suunnitelma sitä varten. Suomen sarja on kuitenkin päätavoitteeni, mutta aion ajaa myös lisää WRC3-kisoja, Asunmaa paljasti.

Kolmanneksi WRC3-luokassa nousi sunnuntaina Mikko Heikkilä, joka kukisti neljänneksi jääneen Eerik Pietarisen 6,7 sekunnilla.

– Tuloshan on hyvä ja siihen pitää olla tyytyväinen, mutta ajo ei tuntunut oikein lähtevän koko viikonloppuna muutamaa pätkää lukuun ottamatta. Kovempaa pitää ajaa ja virheitä karsia pois. Siihen panostetaan tulevaisuudessa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin kilpailu oli todella hyvää ajokokemusta ja saatiin paljon arvokkaita kilometrejä, Heikkilä summasi taiston tauottua.

– Hankalalta kisalta tämä tuntui koko rallin ajan. Jäimme sellaisen puoli sekuntia per kilometri kärkeen erikoiskokeilla. Yksi sija meni tänään, kun päästin moottorin sammumaan risteykseen jarruttaessani. Auto kääntyi tilanteessa poikittain ja aikaa paloi. Kyllä me koko rallin yritimme, mutta ilman tyhmiä riskejä. Vauhti ei vain riittänyt, Pietarinen puolestaan totesi.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Rovaniemeltä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367794″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat