Rovaniemen MM-ralliin ilmoittautunut yli 50 autokuntaa – ”Laatu on sellainen, että helpolla ei pääse kukaan”

Emil Lindholm
Rovaniemellä nähdään iso kattaus Rally2- ja R5-autoja. Kuvassa Emil Lindholm tammikuun Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovaniemen MM-rallin järjestäjät eivät ole vielä julkistaneet kilpailun osallistujalistaa, mutta kilpailunjohtaja Kai Tarkiaisen mukaan kisassa nähdään kova kattaus.

Tarkiainen kertoi entisen rallikuljettajan ja nykyisen valmentajan Kristian Sohlbergin Twitch-kanavalla, että kisaan on ilmoittautunut yli 50 autokuntaa.

– Jossain vaiheessa kyselyitä tuli ovista ja ikkunoista ja tuntui siltä, että sinne tulisi paljon enemmänkin porukkaa. Jäimme lopulta 50 ilmoittautuneen pintaan, mikä oli meillä alun perin ajatuksena. Se on ok määrä, en missään nimessä moiti, Tarkiainen kertoi Sohlbergin haastattelussa.

Tarkiaisen mukaan kisaan hyväksyttyjen lista julkaistaan viimeistään perjantaina.

– Teemme vielä tietyt varmistukset. Meidän pitää katsoa, että kaikilla ilmoittautuneilla on paperit kunnossa ja maksut maksettuina, että voimme hyväksyä heidät mukaan, Tarkiainen sanoi.

Tarkiaisen mukaan lähtöviivalla on kova kattaus jokaisessa luokassa.

– Laatu on sellainen, että helpolla ei pääse kukaan.

– Minulle tosi positiivinen yllätys oli se, että WRC2-luokkaan on ilmoittautunut kymmenen autokuntaa. Veikkaisin, että se on enemmän kuin ikinä missään MM-rallissa. Ja taso on aika kohdallaan, niin kuin voi kuvitella. Jos siellä on esimerkiksi Esuppi (Esapekka Lappi) mukana, muut saavat mennä kovaa, Tarkiainen kertoi.

Edellisen kerran WRC2-luokassa oli enemmän kilpailijoita vuoden 2018 Katalonian MM-rallissa. Tuolloin WRC2-luokassa kilpaili myös yksityiskuljettajia, mutta nykyään Rally2- ja R5-autoilla ajavat yksityiskuskit osallistuvat pääsääntöisesti WRC3-luokkaan, jossa ilmoittautumismaksut eivät ole yhtä korkeat.

Rovaniemen MM-rallissa tasoa riittää myös WRC3-luokassa.

– Rally2-autoja eli entisiä R5-autoja on mukana varmaankin yli 30. Kaksivetoautoja on mukana ihan muutama hassu, mutta R5-harrastajat saavat mennä kovaa pysyäkseen niiden kyydissä. Siellä on kuitenkin kilpailemassa (Lauri) Joona ja (Sami) Pajari, Tarkiainen listasi.

Rovaniemen MM-ralli järjestetään 26.-28. helmikuuta. Suurin osa erikoiskokeista on tuttuja tammikuussa ajetusta Tunturirallista, mutta nyt ne ajetaan pääosin vastakkaiseen suuntaan.

Katso Tarkiaisen haastattelu kokonaisuudessaan Sohlbergin Twitch-kanavalla.

Katso alta MM-kauden avanneen Monte Carlon osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat