Quantcast

Rovaniemen MM-ralli vasta alkusoittoa, Esapekka Lappi tähtää takaisin huipulle – ”Tarkoitus ei ole, että tämä homma jää yhteen kisaan”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden 2020 jälkeen työttömäksi rallin MM-sarjasta jäänyt Esapekka Lappi palaa tositoimiin helmikuun lopussa ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa.

Pieksämäkeläinen osallistuu suomalaisen Printsportin Volkswagen Polo R5:lla WRC2-luokkaan. Tiiminä tosin toimii italialainen Movisport, jolle Lapin on määrä kerätä napapiiriltä mahdollisimman iso potti pisteitä.

Lappi halusi päästä ajamaan, jotta edes jonkinlaiset mahdollisuudet säilyvät taistelussa kauden 2022 ajopaikoista. Mieli halajaa myös lisää MM-ralleja tällä kaudella.

– Olisi tietenkin mukavaa ajaa enemmän kisoja tänä vuonna, mutta ei niistä ole vielä puhuttu mitään. Sen suhteen ei ole vielä mitään realistisia suunnitelmia, Lappi kertoo Rallit.fille.

– Ideoita toki on, mutta ajetaan ensiksi tämä yksi ralli pois alta. Tarkoitus ei ole, että tämä homma jää yhteen kisaan. Se on tavoitteena, että enemmänkin saadaan ajaa. Ei yksi kisa riitä vielä minkäänlaisiksi näytöiksi.

Vaikka paluu takaisin WRC-kuskiksi on välivuoden jälkeen hankalaa, on se kuitenkin edelleen Lapin unelmana. Yhden MM-rallin urallaan voittanut Lappi ehti ajaa MM-sarjassa puolitoista vuotta Toyotan WRC-autolla sekä yhdet kaudet Citroenin ja M-Sport Fordin tiimeissä.

Sitä ennen suomalaiskuski ehti voittaa sekä EM-sarjan että WRC2-luokan Skoda Fabian ratissa.

–  En minä sitä paluuta missään nimessä sulje pois. Voihan se toki ensi vuonna olla mahdollista, mutta ei tällainen välivuosi hyvää tee. Enemmän se on epätodennäköistä kuin todennäköistä. En minä tietty tyrmäisi, jos joku soittaisi ja sanoisi, että tuossa on auto, ala ajamaan. Tuskin sanon siinä vaiheessa ei, Lappi summaa.

Pelkästään negatiivista ei rallityöttömyys ole kuitenkaan mukanaan tuonut. Alkuvuodesta Lappi on saanut viettää aikaa perheen parissa, keskittyä talonrakennusprojektiinsa sekä ajaa yhden jos toisenkin lenkin maastopyörällä. Lappi seurasi myös tiiviisti MM-kauden avauskisan Monte Carlon osakilpailun tapahtumia kotisohvalta käsin.

– Yllättävän hauskaa oli kisaa seurata sivusta. Se oli tosi kiinnostavaa ja hyvin erilaista kuin aiemmin. Jos on ajoaikoina sitä WRC All Liveä katsonut, niin silloin on yleensä keskeyttänyt. Siinä on ollut sellainen harmituskäyrä aina mukana, Lappi juttelee.

– Ihme kyllä ei juuri kirpaissut katsella sivusta. Olisihan se toki kiva olla mukana, mutta ei ollut sellaista oloa, että olisin jotenkin katkera.

Katso alapuolelta MM-sarjan kauden avauskisan Monte Carlon rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat