Rata-autotähti tulossa mukaan MM-ralliin – ”Se on unelmani”

Rata-autotähti Shane van Gisbergen on hurahtanut ralliin.
Shane van Gisbergen
Shane van Gisbergen. Kuva: Mark Horsburgh / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksinkertainen Australian Supercars-sarjan mestari on ajanut vasta kaksi rallia, mutta palo lajiin on kova. Mies suunnittelee osallistuvansa syyskuussa ajettavaan Uuden-Seelannin MM-ralliin.

– Se on tavoitteeni ja teen töitä sen eteen. On hienoa, että Uusi-Seelanti on palannut WRC-kalenteriin, mutta kaikki haluavat ajaa siellä. Ei ole helppoa hankkia autoa kisaa varten, 32-vuotias uusiseelantilainen sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Van Gisbergenin ralliura alkoi vuonna 2020, kun hän ajoi Ford Escortilla Auckland-rallissa sijalle 15. Huhtikuun alussa mies osoitti rattimiehen elkeitä kurvailemalla toiseksi Australian rallisarjaan kuuluvassa Netier National Capital -rallissa. Skoda Fabia R5:lla ajanut Van Gisbergen jäi rallin voittaneesta Harry Batesista vajaat puolitoista minuuttia.

Van Gisbergen sanoo, että todennäköisin kalusto Uuden-Seelannin MM-ralliin olisi juurikin Skoda Fabia. Ennen MM-debyyttiä mies haluaa kuitenkin lisää treenikisoja alle.

– Olisi tärkeää saada pari muuta rallia vielä ajettua. Se auttaisi tottumista nuotteihin. Haluan oppia koko ajan lisää, sillä ralli on todella hauskaa. Toki se vaatii myös paljon työtä yhdessä kartturin kanssa nuotituksien aikaan, Van Gisbergen kertoo.

– Unelmana on Uuden-Seelannin MM-ralli, mutta se vaatii vielä töitä, rata-autotähti tunnustaa.

Katso alapuolelta MM-kauden avauskisan Monte Carlon rallin mielenkiintoisimmat hetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat