Quantcast

WRC-tallin pomo selvittää yllättävän lähtönsä syitä – ”Elämä teki päätöksen puolestani”

Hyundain rallitallin entinen päällikkö Andrea Adamo on avannut yllättävän lähtönsä syitä viime vuoden lopussa.
Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Adamo jätti Hyundain WRC-tallin marraskuussa ajetun Monzan MM-rallin jälkeen

– Minulla oli vakituinen sopimus Hyundain kanssa. Joskus elämässä tulee kuitenkin asioita eteen, jotka ovat sinun oman kontrollisi ulottumattomissa. Ne kuitenkin pakottavat tekemään päätöksiä. Sellaiset asiat voi nähdä joko mahdollisuutena tai esteenä, Adamo summaa AutoHebdo-lehden haastattelussa.

– Tilanne oli sellainen, jota en odottanut ja vaati välitöntä reaktiota. Päätös tehtiin ennen Monzan rallia ja sitä kisaa oli erittäin tuskaista seurata. Tämä ei ole ollut helppoa aikaa, mutta näistä voi ottaa oppia.

Ranskalaislehden haastattelusta saa käsityksen, että Adamon päätöksen taustalla olivat terveyssyyt. Sen tarkemmin torinolainen ei kuitenkaan selvitä asiaa.

– Aina kun pitää tehdä päätöksiä, teen ne nopeasti. Eihän minulla edes ollut muuta vaihtoehtoa. Minulla ei ehkä ollut rohkeutta tehdä päätöstä lopettamisen suhteen, mutta elämä teki sen puolestani, Adamo selittää.

Ex-tallipomo kertoo, ettei kokenut mahdollisena olla ensin sairauslomalla ja palata myöhemmin kauden aikana takaisin remmiin.

– Minusta se ei olisi ollut oikein työnantajaani kohtaan. Sellaisessa roolissa ei ole mahdollista pitää taukoa määrittelemättömän ajan verran ja sitten tulla takaisin. Kun päätin lähteä, heillä oli riittävästi aikaa reagoida asiaan. Erinäisistä syistä koin, että oli aika lopettaa. Halusin sen suhteen puhtaan mielen, Adamo selvittää.

Virallisesti Adamon työsopimus Hyundain kanssa päättyi 1. huhtikuuta. Hampaankoloon ei jäänyt mitään.

– Voi olla vaikea uskoa, mutta minä en kadu mitään. Palasin hiljattain takaisin Alzenaun tehtaalle ja hain viimeiset tavarani sieltä. En tuntenut mitään erityistä. Olin vain rauhallinen ja seesteinen. Sillä tavalla olen aina toiminut. Kuten usein sanon, en voi muuttaa menneisyyttä, mutta voin parantaa tulevaisuuttani.

Katso alapuolelta viime vuoden Monzan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat