Ranskalaiskuskin Toyota-diilille sinetti? Testasi uutta kilpuria

Ranskalaiskuski Pierre-Louis Loubet'n ura näyttää jatkuvan WRC2-luokassa.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet ajoi tällä kaudella M-Sport Fordin Rally1-autolla, mutta kaudesta tuli melkoinen pannukakku. 26-vuotias korsikalainen ajoi yhtä vaille kaikki MM-rallit, mutta parhaiksi tuloksiksi jäivät kuudennet sijat Viron ja Ruotsin MM-ralleista.

Ulosajojen sävyttämän kauden jälkeen Loubet ei näytä löytävän enää paikkaa Rally1-autoon. Sivustomme uutisoi jo viime viikolla, että Loubet on saamassa paikan luokkaa alempaa WRC2-sarjan puolelta. Loubet’ta on huhuttu Toyotan uuden Rally2-auton rattiin ja nyt puheille on saatu katetta.

Loubet nimittäin testasi maanantaina Toyota GR Yaris Rally2 -autoa asvaltilla. Testit tapahtuivat Alppien tuntumassa, joten kyseessä lienee Monte Carlon MM-rallia ennakoivat testit. Kartturina Loubet’lla toimi normaalisti Yoann Bonaton rinnalta tuttu Benjamin Boulloud.

Toyotalla ei ole WRC2-luokassa ensi kaudella omaa tiimiä, mutta yksityistallit voivat ostaa GR Yaris Rally2 -auton ja ottaa haluamansa kuskit kilpurin puikkoihin. Selvää kuitenkin on, että Toyota haluaa ensimmäisiin MM-ralleihin niin sanotusti ”tekijämiehet” näyttämään uuden autonsa vauhdin.

Ranskalaiskuskin lisäksi suomalaiskuski Sami Pajarin odotetaan kilpailevan Toyotan Rally2-autolla WRC2-luokassa kaudella 2024. Loubet’n kilpurin ajattamisesta vastaa alustavien tietojen mukaan luxemburgilainen Burton Racing -tiimi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat