Ranskalaiskuski vaihtoi formulat ralliin – lähtee nyt suomalaistiimin kalustolla MM-sarjaan

Ranskalainen Tristan Charpentier on lyönyt hynttyyt yhteen tuusulalaisen rallitiimin KMS Racingin kanssa.
Tristan Charpentier
Tristan Charpentier. Kuva: Tristan Charpentier/KMS Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Charpentier, 23, kilpaili juniorina ahkerasti eri formulasarjoissa ja hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa Britannian Formula 3 -sarjasta. Sittemmin ranskalaisen lajiksi valikoitui ralli.

Kaudella 2024 Charpentier kilpailee KMS Racingin nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla erikoiskokeilla. Hänen ohjelmaansa kuuluu ralleja MM- ja EM-sarjassa sekä myös SM-sarjan puolella.

Charpentier aloitti ralliuransa viime vuonna.

– Minulta on kysytty usein, miksi vaihdoin formulat ralliin. Halusin haastaa itseäni uudella lajilla, ja ralli on merkittävästi erilaista formuloihin verrattuna. Pidän erityisesti siitä, kuinka rallissa tiet ovat pinnaltaan ja luonteeltaan niin erilaisia, eikä kahta samanlaista pätkää ole. Olen innoissani uudesta haasteesta urallani, Charpentier kertoo.

Charpentier kilpailee ensimmäisen kerran KMS Racingin Fiestalla viikon kuluttua rallin SM-sarjassa.

– Aloitamme vuoden Tuurista ensi viikolla, jonka jälkeen keskitymme Kroatian MM-ralliin. Kilpailukalenterissani on alustavasti myös Portugalin, Puolan, Kreikan sekä Keski-Euroopan MM-rallit. Lisäksi tarkoitus on kilpailla Ruotsin EM-rallissa sekä ainakin yhdessä SM-sarjan kilpailussa Tuurin lisäksi, näillä näkymin Lahden osakilpailussa, Charpentier taustoittaa.

Viime vuonna Charpentier kilpaili Ranskan kansallisissa ralleissa etuvetoisella Peugeot 208 Rally4 -autolla. Hän haluaa ottaa urallaan uuden askeleen eteenpäin suomalaistiimin kanssa.

– KMS Racing tuntui ammattimaiselta heti alusta alkaen. Heillä on myös läheiset kontaktit Puolan M-Sportiin, mitä arvostan paljon. Tulemme myös Jussin (Kumpumäki) kanssa hyvin toimeen, hänen kanssaan löysimme nopeasti yhteisen kielen. KMS Racingin kanssa kilpaileminen tulevalla kaudella tuntui oikealta ratkaisulta.

– Kauden 2024 ensisijainen teema on oppiminen, sekä nelivetoautolla ajamisesta että pidempien MM-rallien ajamisesta. Ranskan asvalttisarjan taso on verrattain korkea, ja sijoituin siellä viime kaudella hyvin. Odotan, että vauhtini riittää erityisesti asvaltilla lähelle WRC3-luokan kärkeä. Mitä tulee Tuuriin, on mielenkiintoista nähdä, miten vauhtini vertautuu suomalaiskuljettajiin, jotka eittämättä ovat nopeimpia lumella, Charpentier tuumii.

Tuurin SM-ralli ajetaan 8.-9. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat