Ranskalaiskuljettaja sai armoa WRC-tallilta – ”Uskomme yhä häneen”

Portugalin MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet osallistujalistan kolmen viikon kuluttua ajettavaan sorakilpailuun.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sata autokuntaa käsittävältä osallistujalistalta käy ilmi, että ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux pääsee vielä ajamaan M-Sportin Ford Puma Rally1 -hybridiautolla. Fourmaux’n alkukausi on mennyt täysin penkin alle, sillä kolmessa osakilpailussa hänelle on tullut yhtä monta keskeytystä.

Viime viikonloppuna hän ajoi ulos Kroatian MM-rallissa, eikä pystynyt jatkamaan kisaa. Myös tammikuisessa Monte Carlon rallissa Fourmaux ajoi rajusti ulos.

M-Sportin johto puntaroi Kroatian asvalttikisan jälkeen, pitäisikö Fourmaux pistää sivuun Portugalin kisasta. Tällä kertaa ranskalainen sai armoa.

– Uskomme yhä häneen, se ei ole muuttunut miksikään. Tällä hetkellä saattaa olla tuskallisempaa katsoa, kun autot hajoavat ulosajoissa, koska teemme töitä uuden auton kanssa ja kaikki on muutenkin venytetty rajoille. Hän tietää tämän tilanteen, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

M-Sportilla on kaikkiaan viisi Ford Puma -hybridiä Portugalin sorarallissa. Craig Breen, ranskalaiskonkari Sebastien Loeb ja Fourmaux ajavat valmistajien pisteistä brittitiimille. Lisäksi Gus Greensmith ja Pierre-Louis Loubet nähdään Puman ratissa.

Portugalissa koetaan ranskalaislegendojen kohtaaminen toisen kerran tällä kaudella, kun Sebastien Ogier lähtee kisaan Toyotan kolmannella GR Yariksella. Loeb ja Ogier ottivat yhteen kauden avauskisassa Monte Carlossa, jossa Loeb oli ykkönen ennen Ogieria.

MM-sarjan kärkikuljettaja Kalle Rovanperä, walesilainen Elfyn Evans ja japanilainen Takamoto Katsuta täydentävät Toyotan kuskinelikon Pohjois-Portugalissa. Thierry Neuville, Ott Tänak ja kautensa avaava Dani Sordo ajavat puolestaan Hyundain Rally1-autoilla.

Portugalin MM-ralliin on ilmoittautunut neljä muuta suomalaiskuljettajaa Rovanperän lisäksi. Teemu Suninen ajaa Hyundailla kauden avauskilpailunsa WRC2-luokassa, missä hän saa vastaansa Volkswagenilla kilpailevan Eerik Pietarisen. Sami Pajari ja Lauri Joona ovat mukana JWRC-junioriluokassa.

Portugalin MM-ralli järjestetään 19.-22. toukokuuta.

Katso Portugalin MM-rallin osallistujalista eWRC-results.com-sivustolta.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallista, joka päättyi Kalle Rovanperän voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat