Ulosajoista tuttu ranskalaiskuski saa uuden mahdollisuuden MM-rallin ykköstasolla – ”Olen hyvin ylpeä”

Ranskalainen Adrien Fourmaux palaa rallin MM-sarjan pääluokkaan vuoden tauon jälkeen.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

28-vuotias Fourmaux tipahti M-Sport Fordin WRC-tallista kauden 2022 jälkeen, joka sujui ulosajojen värittämästi. Kulunut vuosi WRC2-luokassa teki kuitenkin ranskalaiselle hyvää ja tuloksia alkoi tulla.

Vaikka Fourmaux kilpaili Fordin Fiesta Rally2 -autolla, joka ei suorituskyvyssä pärjää Skodan vastaavalle kalustolle, oli ranskalainen toistuvasti voittovauhdissa. Monte Carlossa aikasakko vei voiton ja Sardiniassa mies töpeksi itse viimeisellä erikoiskokeella.

Hyvä vauhti kuitenkin läpi kauden sekä Britannian rallisarjan mestaruus riitti vakuuttamaan yhteistyökumppanit ja paikka M-Sportin Rally1-auton ratista heltisi.

– Olen erittäin onnellinen, että pääsen takaisin Rally1-autoon kaudella 2024. Se oli tämän vuoden päätavoitteeni ja olen innoissani, että saan taas ajaa Pumalla. Olen kiitollinen M-Sportille, Fordille sekä Red Bullille luottamuksesta, Fourmaux hehkuttaa.

– He luottavat minuun jälleen ja nyt minulla on uusi koko vuoden mahdollisuus osoittaa taitoni.

Fourmaux pääsee jahtaamaan huipputuloksia kalustolla, joka ei aivan vastaa kilpailijoiden Toyotan sekä Hyundain tasoon. Toisaalta ensi kaudella täyden kauden ajavat Fourmaux´n ja tallikaveri Gregoire Munsterin lisäksi vain neljä kuljettajaa, joten pisteitä lienee tarjolla riittävästi, mikäli vaan auto pysyy niin sanotusti ladulla.

– Oli mukavaa olla tänä vuonna kehittämässä Rally2-autoamme. Uskon, että kokemus auttaa minua ensi vuonna myös Rally1-auton kanssa. Luvassa on mielenkiintoinen kausi kaikille, koska mukaan on tullut uusia sääntöjä sekä uusi pistesysteemi, Fourmaux summaa.

Kaudella 2024 Fourmaux tähtää korkealle, mutta yrittää pitää myös maltin mielessä.

– Meillä on hyvä suunnitelma ja teemme kovaa töitä, jotta saamme maksimituloksen irti. Tiimin tuella haluan palata sinne tasolle, minne myös kuulun, Fourmaux miettii.

– Olen myös hyvin ylpeä, että ensi kaudella olen ainoa ranskalainen kuljettaja, joka ajaa täyden kauden lajin huipputasolla.

Rallin MM-kausi 2024 starttaa perinteikkäällä Monte Carlon osakilpailulla tammikuun loppupuolella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat