Rankalaiskuski testaa Citroenin WRC-autoa – joko Esapekka Lapin lähtölaskenta on alkanut?

Eric Camilli
Eric Camilli Saksan rallissa vuonna 2017. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialainen ralliuutisiin keskittyvä Rallyssimo-sivusto kertoo, että kokenut ranskalainen Eric Camilli testaa Citroenin WRC-autoa tällä viikolla. 

31-vuotias Camilli testaa C3 WRC:tä torstaina, mutta testipaikka on yhä arvoitus. Uutinen Camillin testeistä laittoi heti sosiaalisessa mediassa huhumyllyn pyörimään.

Citroenin suomalaiskuljettajan Esapekka Lapin kausi ranskalaistiimissä on ollut synkkä. Ruotsin MM-rallista helmikuussa Lappi saavutti toisen sijan, mutta tämän onnistumisen lisäksi pieksämäkeläinen on rämpinyt pahasti. Spekulaatioissa on viljelty laajalti käsitystä, että Camilli voisi korvata Lapin Citroenilla loppukaudesta.

Camilli ajoi yhden MM-kauden WRC-autolla, kun hän vuonna 2016 ohjasti M-Sportin Fordia. Tulokset jäivät kuitenkin varsin laihoiksi. Nizzalaisen paras sijoitus oli Portugalin osakilpailun viides tila. Vuonna 2017 Camilli oli kuitenkin WRC2-luokassa toinen ajaen voittoihin Sardiniassa sekä Saksassa.

Huhut ovat kuitenkin aina huhuja. Täytyy muistaa, että Lapin lisäksi myös tallin ykköstähti Sebastien Ogier on valittanut muun muassa C3:n kääntyvyydestä. Camilli voikin ajaa yhtä hyvin pelkkää kehitystestiä tai Citroen voi suunnitella ajattavansa joissain osakilpailuissa kolmatta autoa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat