Jari Huttunen palaa Hyundain R5-auton rattiin Puolan EM-rallissa – haave Suomen MM-rallista WRC-autolla vastatuulessa?

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetisen rallikuljettajan Jari Huttusen kausi jatkuu ensi  viikolla ajettavalla Puolan EM-rallilla. Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ovat mukana Hyundai i20 R5 -kilpurilla. 

Huttunen on kaasutellut alkukesän aikana kaksi SM-rallia Hyundain WRC-autolla, mutta nyt on edessä paluu astetta pienemmän kalibeerin kilpa-auton rattiin. Viime vuonna Huttunen oli Puolan EM-rallissa toinen häviten voiton venäläiskuski Nikolai Grjazinille vain reilulla kahdeksalla sekunnilla.

– Puolan ralli on mukava kisa, jossa on nopeat tiet. Viime vuoden jälkeen tavoite ei voi olla muu kuin voitto. Tiedostan kuitenkin sen, että se on vaikeaa, sillä kilpailu EM-sarjassa on tosi tiukkaan, Huttunen sanoo sarjan tiedotteessa.

Kaudella 2017 Huttunen sijoittui EM-sarjassa kaksivetoisten ERC3-luokassa toiseksi britti Chris Ingramin jälkeen. Vuonna 2018 Huttunen puolestaan ajoi Hyundain i20 R5:lla MM-ralleja. Nyt palo on ajaa WRC-autolla.

– Nautin kyllä ajamisesta R5:lla, varsinkin Puolassa, missä Hyundain nopeus ja suorituskyky ovat hyvällä tasolla. Olen kiitollinen Hyundai Motorsportille, että saan ekstramahdollisuuden ajaa nopeita soraralleja, Huttunen toteaa.

Huhut ovat vieneet Huttusta Suomen MM-ralliin Hyundain WRC-auton rattiin, mutta ainakaan vielä asialle ei ole saatu vahvistusta. Hyundain tallipomo Andrea Adamo sanoi Sardinian MM-rallin jälkeen, että päätös tiimin kolmannesta kuskista Suomessa voi mennä aivan viime tippaan asti. Suomen MM-rallin ilmoittautuminen loppuu 1. heinäkuuta.

Theirry Neuville ja Andreas Mikkelsen ajavat varmuudella Jyskälässä Hyundain WRC-autoa. Sebastien Loeb on puolestaan kesälomalla. Espanjalainen Dani Sordo juhli voittoa Sardiniassa, muttas Suomen kisa ei kuulu miehen suosikkeihin.

– Se ei kuulu lempparikisojen joukkoon minulla, mutta ehkä voin mennä sinne ja ottaa muutamia pisteitä, kuten neljännen tai viidennen sijan. Se on kylläkin elokuussa ja se on hyvää loma-aikaa, Sordo mietiskelee Motorsport.comin sivuilla.

Autosportin verkkosivuilla Adamo kuitenkin toppuuttelee Huttuseen kohdistuvia huhuja.

– Me olemme käyttäneet häntä, koska hän on vieraskuski, ei tallin kokoonpanossa. Hän on testannut autoamme ja osia nyt kahdesti. Sitä hän meille tekee. Tarkistaa osien kestävyyttä, Adamo summaa.

Puolan EM-ralli ajetaan 28. – 30. kesäkuuta. Mukana on yhteensä 15 pätkää ja muhkeat 201,42 ek-kilometriä.

 

 

Lue myös nämä