Kansalliset rallit WRC-autolla suututtavat Citroen-pomoa – kilpailijat kuittasivat puheet turhana kitinänä

Pierre Budar
Pierre Budar. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin päällikkö Pierre Budar on avautunut kilpailijatiimien ajamista kansallisista ralleista WRC-kalustolla. 

Hyundain Sebastien Loeb ajoi Vosges-rallin viime viikonloppuna ja osallistuu myös ensi kuussa Italian sarjan kisaan. Jari Huttunen on puolestaan ajanut saman tiimin i20 WRC:llä kaksi rallia SM-sarjassa. Toyotan Takamoto Katsuta ajoi niin ikään SM-sarjassa ja Juho Hänninen testasi tiimille Sardinian MM-osakilpailussa.

– Se mitä nyt on käynnissä, ei ole minun mielestä reilua. Tämä ohittaa FIA:n testisäännöt. Me olemme pyytäneet, että se täytyy laskea testiksi, jos tehdaskuski ajaa kansallisessa kisassa WRC-autolla, Budar puhisee saksalaiselle Motorsport-Totalille.

Heinäkuussa niin ikään ajettavassa Rally Estoniassa tosin myös Citroen on mukana, kun Esapekka Lappi ajaa C3 WRC:tä. Lisäksi mukana ovat Hyundain Andreas Mikkelsen ja Fordin Elfyn Evans.

Tämän hetken säännöt kuitenkin kansalliset kisat sallivat, joten siinä mielessä Budarin puhina on turhaa. FIA päätti laskea täksi kaudeksi testipäivien määrää 55 päivästä 42:een. Kilpailijatallien mielestä Citroen-pomon puheet ovat silkkaa höpinää.

– Minusta testaaminen ja rallit ovat kaksi eri asiaa. Jos testipäivien määrää vähennetään, niin jotain tällaista tapahtuu. Jos tämä on ongelma, niin lisätään testipäiviä, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindstöm kuittaa Motorsport-Totalille.

 

– Ei ole kyse siitä, ymmärränkö asian vai en. En vain välitä. Nämä ovat nyt säännöt ja me ainakin käytämme sitä hyväksi. Pierre on mukava kaveri, mutta joskus hänen pitäisi ymmärtää, että säännöt sallivat tiettyjä asioita. Minä yritän tehdä sääntöjen puitteissa parhaani, Hyundain Andrea Adamo säestää.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat