Rally Estoniaan vahvistettiin toinen WRC-tähti

Andreas Mikkelsen. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Andreas Mikkelsen osallistuu heinäkuussa ajettavaan Estonia-ralliin, joka toimii myös rallin MM-sarjan promootiokilpailuna.

Norjalaiskuljettaja Mikkelsen palasi reilu viikko sitten palkintokorokkeelle MM-sarjassa yli vuoden tauon jälkeen ajettuaan toiseksi Argentiinan rallissa. Kakkossija nosti Mikkelsenin kuudenneksi MM-sarjan pisteissä.

Mikkelsen on toinen rallin MM-sarjan tähti, jonka osallistuminen Rally Estoniaan on vahvistettu. Viikko sitten paljastui, että Esapekka Lappi ja kartanlukija Janne Ferm edustavat Citroenia Etelä-Virossa ajettavassa sorarallissa.

Estonia-ralli toimii hyvänä valmistavana testikilpailuna Suomen MM-ralliin, joka ajetaan kolme viikkoa myöhemmin.

– Suomen MM-ralli on todella erityinen, koska se on erittäin nopea, ja tiet ovat leveitä. Sen vuoksi on hienoa mennä Rally Estoniaan hakemaan kunnon ajorytmiä samankaltaisissa olosuhteissa, Mikkelsen kertoo.

Mikkelsen on ajanut urallaan yhden rallin Virossa. Hän kävi vuonna 2006 voittamassa Saarenmaan rallin Ford Focus WRC:llä.

Rally Estonia järjestetään 12.-14. heinäkuuta. Ralliin osallistunee yksi kuljettajapari jokaisesta MM-sarjan WRC-tallista.

Katso alta videoennakko historian ensimmäisestä Chilen MM-rallista. Mitä mieltä huippukuskit ovat uutuuskisasta?

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,261147″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat