Juha Salolla voitokas testikilpailu – ”Oli hyvä että lähdin”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan Juha Salon ja Topi Luhtisen kesän rallikauteen valmistautuminen sujui voittoisasti Keravalla.

Itäisellä Uudellamaalla ajetussa Louhinta-Ässät-rallissa kilpailtiin neljällä erikoiskokeella, joiden yhteispituus oli 29 kilometriä. Salo kellotti rallin jokaiselle erikoiskokeelle pohja-ajan ja voitti rallin yleiskilpailun lopulta minuutin erolla ennen Jussi Lindbergiä.

– Hyvä testi ja kokeilu meiltä. Keli oli haastava. Tuli vettä ja räntää, ja oli liukasta. Rallin neljäs ja viimeinen pätkä tuli meiltä parhaiten. Ennen sitä teimme autoon pieniä muutoksia ja ne auttoivat. Myös ajorytmini alkoi viimeisellä pätkällä talvitauon jälkeen löytyä ja se auttoi myös asiaa, Salo kertoi.

Salo sanoo, että rallin SM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Riihimäki-rallissa omaa ajoa pitää terävöittää lisää.

– Ennen Riihimäkeä ajan vielä yhden kunnollisen testipäivän, jossa kokeilemme autoomme vielä pikku muutoksia. Hyvä kesäkauden avaus tämä kuitenkin oli ja olen tulokseemme tyytyväinen. Mietin jonkin aikaa, että lähdenkö ollenkaan, mutta oli hyvä että lähdin, Salo sanoo.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua lauantaina 25. toukokuuta Riihimäellä. SM-sarjan yhteispisteissä Salo starttaa kesäkauteen SM1-luokan kolmantena vain kuusi pistettä kärjestä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat