Rallivoittaja Esapekka Lappi veti vaatimatonta linjaa

Esapekka Lappi ja Janne Ferm
Esapekka Lappi ja Janne Ferm ottivat ilon irti Suomen MM-rallin palkintoseremonioissa. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi on noussut huikealla tahdilla rallin MM-sarjan ehdottomalle huipulle.

Toyota-kuljettaja Lappi, 26, ajoi ensimmäisen kilpailunsa WRC-autolla vasta toukokuussa Portugalissa. Neljäs ralli Yariksella toi voiton ja mitä makeimmassa paikassa: Keski-Suomen sorateillä.

– Tämä merkitsee tosi paljon. Ensinnäkin pääsin ajamaan WRC-autolla kotikisan ja se on ollut unelma, jota kovin moni ei pääse toteuttamaan. Nyt olin ensimmäistä kertaa täällä ja heti voitto. Halusin toki tämän voittaa, mutta en ajatellut, että se tulee heti ensimmäisenä vuonna, Lappi hämmästeli suoritustaan.

– Huikea juttu. Ehkä sen ymmärtää myöhemmin.

Lappi ajaa kaikki loppukauden rallit WRC-kalustolla, ja tallipäällikkö Tommi Mäkinen antoi Suomen osakilpailun jälkeen ymmärtää, että tiimi on käyttämässä optionsa Lappiin myös ensi kauden osalta.

Lisäksi Mäkinen povasi, että Lapilla ja toisella suomalaissensaatiolla Teemu Sunisella on edessään valoisa tulevaisuus rallin MM-sarjassa. Lappi itse veti vaatimatonta linjaa seuraavien kisojen osalta.

– Vähän vähemmän voi odottaa jatkossa. Kotikisa on kuitenkin kotikisa. Nyt lähdetään opettelemaan Saksan asvalttisaloja, Lappi totesi.

Lue myös nämä