Nordgrenille jäi hapan maku suuhun Suomen MM-rallista

Juuso Nordgren
Juuso Nordren vauhdissa. Kuva: Nikos Katikis/Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina keskeyttämään joutunut Juuso Nordgren jatkoi Jyväskylän MM-rallia Ralli2-säännöllä sunnuntaina. Viikonlopusta jäi kuitenkin hapan maku, vaikka vauhti riittikin kansainvälisellä tasolla.

Sunnuntaina rallissa ajettiin yhteensä neljä erikoiskoetta. Nordgrenin tavoitteena oli ajaa WRC2-luokassa hyviä pätkäaikoja ja onnistuikin tavoitteessaan. Lempään ensimmäisellä ajokerralla Nordgren oli toinen ja Oittilassa plakkariin tuli pohja-aika.

Kun samat erikoiskokeet ajettiin iltapäivällä uudestaan, oli tuloslista Nordgrenin osalta aamun uusinta. Päätöspäivän kaksi nopeinta aikaa WRC2-luokassa saivat nuoren karkkilalaisen muuten synkkään viikonloppuun pienen valonpilkahduksen. Nordgren oli päivän toiseksi nopein luokassaan.

– Tänään sujui jo paremmin ja rennolla fiiliksellä ajettiin pätkät läpi. Ajamisessa oli vielä hakemista ja vähän turhia sladeja mahtui päivään, Nordgren sanoo.

Vaikka sunnuntain tulosliuskoja selatessa Nordgrenin vauhti näyttää olleen kohdallaan, kaikki ei sujunut aivan suunnitellusti.

– Vikalla pätkällä spinnattiin jälkimmäisessä hidastusshikaanissa ja aikaa meni varmaan kolme sekuntia, nuorukainen harmittelee.

Ongelmat sävyttivät Nordgrenin viikonloppua, eivätkä päätöspäivän hyvät ajat paljoa mieltä ylentäneet.

– Ei se lämmitä, että tässä vaiheessa kisaa ajetaan pohja-aikoja. Vauhdin olisi pitänyt olla tällaista jo perjantaina. Ja olikin, mutta sitten tuli ensimmäinen rengasrikko, Nordgren kertaa.

Nordgrenin kartanlukija Mikael Korhonen on samoilla linjoilla.

– Hyviä vetoja, kun kaikki sujui ja tultiin puhtaasti. Kyllä se vauhti on siellä, mutta perjantaina Jukojärven ongelmien jälkeen pakka vähän levisi.

Jyväskylän jälkeen Nordgrenin kalenteri on tyhjä, eikä mitään varmaa kerrottavaa tulevaisuudesta ole.

– Haluja olisi ajaa SM-sarjan jäljellä olevat kisat, mutta se vaatii taloudellisia ponnistuksia, jotta päästäisiin ajamaan, Nordgren toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat